Merényletek Párizsban – Két román állampolgár a halálos áldozatok között

Merényletek Párizsban – Két román állampolgár a halálos áldozatok között
Két román állampolgár is van a pénteki párizsi terrortámadások áldozatai között – közölte szombat délután a román külügyminisztérium.

A román külügyi tárca hozzátette: a párizsi román nagykövetség illetékesei már felvették a kapcsolatot a támadás román áldozatainak családjaival. A külügyminisztérium közlése szerint egy harmadik román állampolgár könnyebb sérülést szenvedett, őt ki is engedték szombat reggel a kórházból.
Sorin Cimpeanu ideiglenes román kormányfő a belügy- és a külügyminisztérium illetékeseivel tartott szombati tanácskozás után kijelentette, nem kell szigorítani a romániai terrorvédelmi készültségen. Továbbra is a kék színű, elővigyázatossági szintű készültség van érvényben Romániában.
Az ideiglenes miniszterelnök Franciaország bukaresti nagykövetségén rótta le a kegyeletét a párizsi terrorakciók áldozatai előtt. Klaus Iohannis államfő szombaton hivatalos üzenetben fejezte ki a román nép szolidaritását a francia hatóságokkal és a francia nemzettel. Kijelentette: az ilyen “barbár támadások” nyomán a nemzetközi közösségnek “még több határozottságot kell tanúsítania a terrorizmus elleni küzdelemben és az emberiesség értékeinek a védelmében”.