Merénylet Erdély jövője ellen

Szilágyi Zsolt mutatja a kormányzati tervek egy részét. A szerző felvétele
Szilágyi Zsolt mutatja a kormányzati tervek egy részét. A szerző felvétele
Tönkre akarja tenni Erdélyt a PSD vezette kormány – fejtette ki hétfőn Váradon Szilágyi Zsolt, az EMNP államfőjelöltje. Utak nem épülnek majd, vasútvonalak szűnnek meg sokfelé.

Hazugságok a kormányzó PSD és az RMDSZ ígéretei, semmi sem lesz azokból – fejtette ki az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hétfői nagyváradi tájékoztatóján Csomortányi István. A párt Bihar megyei elnöke Szilágyi Zsolt államfőjelöltjükkel együtt mutatta be, milyen következményekkel jár a kormányzat sokadik, nemrég ismertetett infrastrukturális országos terve. Csomortányi szerint „Erdély jövőjét teszi semmissé a Ponta-Kelemen kormány, mivel az infrastrukturális fejlesztésekből inkább visszafejlesztések lesznek az ország eme régiójában”. Ami a vasúthálózatot illeti, a most létező 19.000 kilométernyi hálózat 45 százalékán megszüntetik a forgalmat. Ez azt jelenti, hogy az összes, nem fővonalnak számító vonal megszűnik. Bihar megyében így például semmilyen járat nem közlekedik majd Belényesen és Margittán át sem. A megszüntetendő vonalak 70 százaléka Erdélyben van. És ez szerintük szándékos. Ugyanakkor például a Bánságban a vonalak 80 százalákát megszüntetik. Mindezzel együtt a kis állomásokat is felszámolják, 1100 állomásnak a 65 százalékát. Van olyan is, amelyet nemrég újítottk fel ezek közül…
Ráadásul nemcsak a vasúti összeköttetés fog szinte teljesen megszűnni a tömbmagyarság által is lakott részeken, de a tervezett gyorsforgalmi közutaknak sem lesz egyetlen leágazása sem például Székelyföld felé.

Úttalan (tév)utakon

2014–2020 között szinte minden fejlesztés Romániában csak Erdélyen kívüli térségekben lesz. Ezen belül is főleg olyan térségekben, amelyeket korrupt helyi kiskirályok uralnak. Erre figyelmeztetett Szilágyi Zsolt államfőjelölt, aki a közúti és légiszállítási helyzetet taglalta. Mint elmondta, az átfogó fejlesztés helyett a zsákmányszerzés elve alapján állt össze a koncepció: például a repterek közül a kolozsvári és a temesvári helyett a krajovait tekintik a második legfontosabbnak. Ami az autósztrádákat illeti, arról szinte teljesen lemondott a kormány, ráadásul három hónapja még 1000 kilométerrel több gyorsforgalmi utat ígértek, mint most. Korrupcióra utal az is, hogy az európai átlagos 3 millió euró helyett itt 28 millióba kerül 1 kilométer út. „A Bihar megyei RMDSZ-es honatyák azzal indokolták a kormányra lépésüket, hogy folytatódni fog a sztrádaépítés nálunk, de végül itt sem fog. Akkor most mi a helyzet? Az RMDSZ a kampányok során mindent ígér, de aztán hatalomra jutva feladja az egészet” – mondta Szilágyi Zsolt. Jelezte: Románia nem lesz schengeni tagállam például észak-erdélyi autópálya nélkül, és feltette a kérdést: kinek az érdeke, hogy a mi régiónk ne tudjon csatlakozni az európai úthálózathoz? Ha a bukaresti kormányok nem voltak képesek évtizedek alatt sem előrelépni ebben a kérdésben sem, akkor ezt is helyi szintekre kell lehozni, jelezte a föderalizációt és az autonómiát szorgalmazó politikus.

Szeghalmi Örs