Méregkeverők nyomában

Akt.:
Méregkeverők nyomában
A RODOSZ Café soron következő előadásának meghívottja dr. Mátay Mónika egyetemi docens, az ELTE oktatója. A téma pedig: a tiszazugi arzéngyilkosságok.

1929 nyarán meghökkentő pletyka terjedt el a tiszazugi falvakban. A szóbeszéd szerint csalódott és dühös nők megmérgezték iszákos, durva, vagy éppen rokkant férjeiket. Öreg szülő, újszülött, és gyermek is volt az áldozatok között. A névtelen feljelentő levelek nyomán hamarosan kirobbant a Horthy-kor legnagyobb bűnügyi botránya. Felbolydult az ország, az arzéngyilkosságok a címlapra kerültek, a Pesti Naplótól a New York Times-on át a Le Petit Journalon keresztül az újságok vezető híreikben közölték a szenzációs bűntény ijesztő részleteit. A RODOSZ Café soron következő előadásának meghívottja dr. Mátay Mónika egyetemi docens, az ELTE oktatója, helyszín és időpont: 2017. november 30., csütörtök este 18 óra, a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-terme.

A történész szóra bírja a rendelkezésre álló hatalmas forrásanyagot, amely a külső szemlélő számára döbbenetes, az elkövetők szemében mindennapinak számító eseteket tár elénk a bűn természetéről. Az előadást követően megvásárolható lesz a Mátay Mónika által szerkesztett és a Korall gondozásában tavaly Méregkeverők címmel megjelent tanulmánykötete is.