nhl

2021.03.09. 08:20

Megszakadt a Vegas Golden Knights győzelmi sorozata

Megszakadt a Vegas Golden Knights hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a hétfői játéknapon 2-0-ra alulmaradt a Minnesota Wild vendégeként.

A hazaiak elsősorban annak köszönhetik sikerüket, hogy kapusuk, Kaapo Kahkonen pályafutása 18. kezdése alkalmával először nem kapott gólt, ehhez 26 védést kellett bemutatnia. A meccset Kevin Fiala első harmadban ütött gólja döntötte el, mivel a liga legjobb formában lévő kapusa, Marc-Andre Fleury is csak egy lövést nem tudott hárítani, Jonas Brodin ugyanis már üres kapuba talált be.

Az Edmonton Oilers ismét első sora kiemelkedő csatárpárosának köszönhetően verte 3-2-re a vendég Ottaawa Senators gárdáját. A pontlistát vezető Connor McDavid két gólpasszal, míg a harmadik Leon Draisaitl a győztes találattal vette ki a részét a sikerből. Előbbi már 45 pontnál, ebből 30 gólpassznál tart, utóbbi pedig nyolcmeccses gól nélküli sorozatát zárta le. A hazaiak kapusa, Mikko Koskinen 26 védése mellett egy gólpasszt is adott.

A nap legtöbb gólt hozó meccsén az Anaheim Ducks hosszabbításban 6-5-re múlta felül a Los Angeles Kings csapatát, amelyben Adrian Kempe mesterhármast ért el. A győztes csapatból ketten szereztek három pontot: Rickard Rakell két góllal és egy gólpasszal, míg Max Comtois három előkészítéssel. A ráadásban Adam Henrique volt eredményes.

A hétfői hatmeccses programból további két mérkőzés hozott döntetlent a rendes játékidőben. A San Jose Sharks három egymást követő vereség után a 2019-es bajnok St. Louis Bluest győzte le Evander Kane hosszabbításban ütött góljával, a Vancouver Canucks pedig 41 másodperccel a vége előtt egyenlített a vendég Montreal Canadiens ellen, majd szétlövésben a győzelmet is megszerezte. A hazaiak a szezon során először nyertek úgy, hogy a rivális ütötte a találkozó első gólját, míg a Canadiens eddig mind a hét ráadásos találkozóját elbukta, négyet a hosszabbításban és hármat a szétlövésben.

Eredmények:

Minnesota Wild-Vegas Golden Knights 2-0

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 2-3

Edmonton Oilers-Ottawa Senators 3-2

San Jose Sharks-St. Louis Blues 3-2 – hosszabbítás után

Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 6-5 – hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 2-1 – szétlövés után

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában