Menesztették a fővárosi tömegközlekedési vállalat teljes vezetőségét

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Leváltották a bukaresti tömegközlekedési vállalat (RATB) igazgatótanácsát – erről szombati rendkívüli gyűlésén döntött a fővárosi önkormányzati testület.

Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea a gyűlésen elmondta, az elmúlt napokban nagyon sok panasz érkezett a lakosság részéről a közszállítással kapcsolatban. Ő maga elsősorban amiatt elégedetlen, hogy nem hótalanították megfelelően a megállókat, és nem növelték a tömegközlekedési járművek számát, ahogyan azt kérte. “A vállalat vezérigazgatója ugyanakkor úgy ment el pihenőszabadságra, hogy nem értesített bennünket” – tette hozzá Firea.

A fővárosi önkormányzati testület kijelölte és megszavazta az új igazgatótanács hat tagját, akik ideiglenes jelleggel átveszik a vállalat vezetését. Az új testület első ülésén választ elnököt, illetve ügyvivő vezérigazgatót. Utóbbi tisztségre a fővárosi tanács egyik szociáldemokrata párti tagját, Adrian Sorin Mihailt javasolja a főpolgármester.

A Nemzeti Liberális Párt tanácsosai nem vettek részt a szombati ülésen, közleményükben “a PSD-n belüli érdekcsoportok közötti harcnak” tekintik a a RATB élén eszközölt vezetőségváltást.

www.agerpres.ro