Menekülnek az eső elől

Menekülnek az eső elől
Csak az eső zavarja meg a Szatmárnémeti Városi Sportklub A–osztályos férfi kézilabda–csapatának felkészülését a muzsdaji–tónál. Ilyekor az avasújvárosi tornaterembe vonulnak a játékosok.

Kissé „bekavart” Palkó János és Nicolae Istrate edzőpárosnak az esős időjárás, ezért a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdázói többnyire teremben végzik a állóképesség és erőgyakorlatokat a muzsdaji tónál zajló edzőtáborban.

„Az esős időre nem számítottunk. Ilyenkor az avasújvárosi tornateremben végeznek a fiúk gyakorlatokat. Szerencsére a terem megfelel a minimális elvárásoknak. Amikor kicsit felszárad, akkor a tavat környező erdőben vagy az újvárosi focipályán készülünk” – mondta Palkó.

Az edzőtáborban egyébként 16 játékos illetve két junior (Jurj Cristian és Pop Raul) kézilabdázó készül. Utóbbi két korosztályos válogatott játékos még nem töltötték be a 23–ik évüket, ezért nem szerepelhetnek a felnőtt csapatban.

Palkó ugyanakkor panaszkodott arra, hogy továbbra sincs a keretbe egy balkezes jobbátlövő játékos. A kiszemelt debreceni játékos az elmúlt napokban az Aradi Safilar vezetőivel írt alá szerződést, a Kolozsvári U játékosának igazolásáért pedig sokat kért az egyetemista csapat vezetősége. „Jó lenne arra posztra egy játékos” – fogalmazott röviden Palkó.

„A listát lezártuk. Ha szükség lesz még egy játékosra, akkor télen szó lehet újabb igazolásról” – mondta lapunknak Fógel László, a VSK elnöke.

A kézilabdások július 31–ig maradnak az edzőtáborba, utána a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében a labdajátékot gyakorolják. Az első felkészülési mérkőzést augusztus 10–én játszák hazai pályán az élvonalban szereplő Székelyudvarhelyi HC ellen. Egy aradi nemzetközi torna után Szatmránémetiben rendeznek színvonalas versenyt, amelyre a házigazdák mellett a Nagyváradi VSK, az Aradi Safilar és a Mezőkövesdi KC jelezte résztvételi szándékát, de tegnap jelezte résztvételi szándékát a macedon Vardar Skopje csapata is.