Méltóságteljes ünneplést akarnak

Méltóságteljes ünneplést akarnak
Nagyvárad- Újságíró kérdésre válaszolva csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Ödön parlamenti képviselő kifejtette: az elmúlt hetek román-magyar viszályai dacára az RMDSZ arra törekszik, hogy a március 15-i ünnepségek ugyanolyan nyugodt, békés, méltóságteljes hangulatban zajlódjanak, mint az elmúlt években.

 

Megjegyezte: a megemlékezésekre eddig is mindig meghívták a román pártok képviselőit, illetve a prefektust, s ennek szellemében fogják megszervezni az idei megemlékezéseket is. Úgy fogalmazott: mindig is arra összpontosítottak, ami összeköti a közösségeket, népeket, ezért koszorúznak a Rulikowszki-emlékműnél és Bălcescu szobornál, ellentétben az RMDSZ-szel nem azonos más magyar szervezetek képviselőivel, akik ezekre a helyekre nem mennek el.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter