ERDON Helyi hírek

2008.04.10. 13:57

Koalíció Borbély ellen

<p>Az RMDSZ vezetői azzal vádolják a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nagy-Románia Párt (PRM) és a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) marosvásárhelyi vezetőit, hogy koalíció alkottak Borbély László, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje ellen.</p>

„Meglepetéssel vettük tudomásul a PSD, a PRM és a PD-L szövetségét Marosvásárheéyen, mely nem a közösség érdekében jött létre, hanem egy kompetens jelölt, az RMDSZ-é ellen” – nyilatkozta csütörtökön Kelemen Hunor Kolozsváron. A politikus elmondta, hogy a PSD és a PD-L gyökerei közösek, ti. a Román Kommunista Párt. „nem csináltak egyebet, mint kettéváltak jobb és baloldalra, a PSD a bal-, a PD-L a jobboldalra állt, most pedig kezet nyújtanak egymásnak, de nem egy programra vagy a marosvásárhelyiek érdekében, hanem más megfontolásból. Ilyen még nem volt, hogy koalícióra lépjenek egy ember ellen” - mondta Kelemen, aki hozzátette, hogy a PSD-nek és a PRM-nek nincs hiteles jelöltje, máskülönben nem mentek volna bele ebbe az egyezségbe. A marosvásárhelyi PSD elfogadott egy választási protokollumot a PRM-vel és a PD-L-vel, melynek értelmében a PSD és a PRM támogatja a PD-L polgármesterjelöltjét, a jelenleg is a várost vezető Dorin Floreat, míg a demokrata-liberálisok nem indítanak jelöltet a megyei tanácselnöki tisztségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!