Meleg Vilmos lett a váradi RMDSZ elnöke

Meleg Vilmos lett a váradi RMDSZ elnöke
Péntek délután a Polgármesteri Hivatal dísztermében küldöttgyűlést tartott az RMDSZ nagyváradi szervezete. Elfogadták az új alapszabályzatot, és elnököt választottak, Meleg Vilmos színművészt.

A küldöttgyűlés elején Ritli László Csongor megbízott elnök ismertette az új alapszabályzatot melybe, mint kiderült, bele lettek ültetve a küldöttgyűlést megelőző napokban érkezett javaslatok is. Felidézte: amikor ideiglenes elnök lett, két fontos feladatot kapott az RMDSZ megyei vezetésétől: az alapszabályzat újragondolása, átdolgozása bizonyos szempontok alapján, illetve bővítése, hogy összhangban legyen az országos és a megyei alapszabályzattal, valamint a tisztújító küldöttgyűlés megszervezése, és mindkét feladatot sikerült teljesítenie. Ami az alapszabályzatot illeti: a 2015-ben elfogadottal nem elvi problémák voltak, hanem néhány tisztséggel, testülettel, feladatkörrel kapcsolatos kérdéseket kellett tisztázni.

Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke hangsúlyozta: elégedettek Ritli László munkájával, ezért eredetileg azt szerették volna indítványozni, hogy továbbra is ő maradjon a városi RMDSZ-szervezet élén, azonban olyan szakmai kihívás elé került, amire butaság lett volna, hogy nemet mondjon, a két pozíció pedig összeférhetetlen. Ezért úgy döntöttek, hogy olyasvalakit javasolnak helyette, aki egy közismert személyiség, úgymond az utca embere is ismeri őt, részt vett a tavalyi parlamenti választások kampányában is, és az RMDSZ-alapítók közé tartozik, elkötelezett tagja a Szövetségnek, vagyis Meleg Vilmos színművészt, a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatóját.

Csapatban

A megszólított megtiszteltetésnek nevezte, és igent mondott a felkérésre. Miután egyhangúlag bizalmat szavaztak neki, úgy fogalmazott: nem az a fajta típus, aki megfutamodik, és bár sohasem törekedett valamilyen címre vagy rangra, mindig igyekezett helyt állni, ahogy az erejéből telt. Kifejtette: nagyon fontosnak tartja a csapatmunkát, ezért váradi RMDSZ-elnökként is számít a mások véleményére, segítségére. Mindig is az egységet támogatta, az összefogás híve, mert megítélésében egy jól átgondolt stratégia mentén így lehet a lakosság bizalmát, tetszését elnyerni, a lehetőségek képest előrelépni, nem megalkuvóan egy magasabb szintre.

Meleg Vilmos ugyanakkor- akinek a mandátuma 2019 tavaszáig szól- a fiatalítás jegyében is- Botházy Nándor jogászt kérte fel az ügyvezető elnöki tisztség betöltésére.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .