Meleg, néha viharosra váló időjárásra számíthatunk

Meleg, néha viharosra váló időjárásra számíthatunk
A következő két hétben az évszaknak megfelelő, meleg időre számíthatunk a meteorológusok szerint, akik ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy záporok, zivatarok is előfordulhatnak június 4-e és 17-e között.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése értelmében Erdély területén június 9-éig felmelegedés várható, ekkor 29 Celsius-fok is lehet a nappali csúcshőmérséklet. Június 10-étől 25–26 fokos nappali átlaghőmérséklet valószínű, ami megfelel az átlagos június végi hőértékeknek. Éjszakánként 11–13 fok valószínű, de június 10-e éjszakáján akár 15 fok is lehet. Június 6–8., illetve 9–15. között vihar, zivatar, helyenként jégeső is előfordulhat.

Máramarosban június 9-éig felmelegedés várható, a maximális hőmérséklet 29 Celsius-fok lesz napközben. Ezt követően enyhén lehűl az idő, június 17-éig 25–26 fokra kell számítani. Éjszakánként 12–15 fokos hőértékek várhatók. Vihar, záporeső és jégeső június 6–10-e között valószínű.
A Bánságban és a Körösök vidékén szintén felmelegszik a következő napokban a levegő, június 9-én nappal akár 29–31 Celsius-fok is lehet, majd néhány fokkal csökken a hőmérséklet, de megmarad a június végi átlagon. Az éjszakai hőértékek 13–16 fok között váltakoznak. Viharra, zivatarra és jégesőre június 15-éig számítani kell.

Címkék: , ,