Meleg idő várható a következő két hétben, kevés csapadékkal

Gyorsan melegszik az idő nálunk is, ígérik a szakemberek. Fotó: Alexandru Niţescu
Gyorsan melegszik az idő nálunk is, ígérik a szakemberek. Fotó: Alexandru Niţescu
A következő két hét meleg lesz, kevés csapadékkal – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Az április 2-a és 15-e közötti időszakban a legmagasabb hőmérsékleti értékek 17 és 22 Celsius-fok között várhatók, csapadék viszonylag kevés lesz – állítják a szakemberek.

Gyors melegedés

Erdélyben gyorsan melegednek a nappalok, míg a hőmérsékleti értékek a jelzett időszak első napján 8 Celsius-fok körül lesznek, április 4-ére 5-ére elérik akár a 21 Celsius-fokot is. Ezt követően enyhe hőmérséklet-ingadozás várható, az átlagértékek 17 és 19 Celsius-fok körül lesznek. A leghidegebb hajnal április 3-án lesz, amikor fagypont alá hűl le a levegő, a legmelegebb éjszaka az április 6-ra virradó lesz, amikor az átlaghőmérséklet nem süllyed 6 Celsius-fok alá. Április 7-étől az intervallum végéig a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek általában 2 és 4 Celsius-fok között lesznek. Rövid, gyenge esők kialakulhatnak, legnagyobb valószínűséggel 2-án, 5-én és 6-án.

Bánságban és a Körösök vidékén is gyorsan emelkednek a nappali hőmérsékleti értékek, április 4-én elérik 21-22 Celsius-fokot, és az időjárás melegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott. A következő két napban 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, majd 9-ig ismét 20 Celsius-fok fölé emelkedik. Április 10-e és 15-e között nem lesz jelentős hőmérséklet-ingadozás, átlagosan 17–20 Celsius-fok körül lesz napközben. A leghidegebb hajnal április 3-án lesz, amikor 2–3 Celsius-fok köré hűl le a hőmérséklet, a legmelegebb éjszaka az április 6-ra virradó lesz, amikor az átlaghőmérséklet nem süllyed 7-8 Celsius-fok alá. Április 7-étől az intervallum végéig a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek általában 5 és 7 Celsius-fok között lesznek. Rövid, gyenge esők kialakulhatnak, legnagyobb valószínűséggel 5-én, 6-án és 12-e után.

Máramarosban is gyorsan melegednek a nappalok, április 4-én a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot. A következő két napban 4-5 fokkal visszaesik a hőmérséklet, majd 9-ig ismét eléri a 20 Celsius-fokot. Április 10-e és 15-e között nem lesz jelentős hőmérséklet-ingadozás, átlagosan 16–17 Celsius-fok körül lesz napközben. A leghidegebb hajnal április 3-án lesz, amikor fagypont köré hűl le a levegő, a legmelegebb éjszaka az április 6-ra virradó lesz. Április 7-étől az intervallum végéig a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek általában 3 és 5 Celsius-fok között lesznek. Rövid, gyenge esők kialakulhatnak, legnagyobb valószínűséggel 2-án, 5-én és 6-án és 12-e után.

www.agerpres.ro

Címkék: ,