Mel Gibson ismét filmszerepet vállal

Mel Gibson ismét filmszerepet vállal
Mel Gibson hat év után ismét filmszerepet vállal; rendõrnyomozót alakít az Edge of Darkness (A sötétség pereme) címû krimiben.

Az 52 éves Oscar-díjas színész egy vaskalapos zsarut játszik, aki miközben aktivista lánya halálának körülményeit vizsgálja, egy szerteágazó korrupciós ügyet leplez le. A film a BBC 1985-ös, azonos címû hatrészes tévésorozata alapján készül; a forgatás augusztusban Bostonban kezdõdik.

Gibson kerülte a rivaldafényt 2006-os botránya óta: ittasan vezetett, majd antiszemita szitkokat szórt a vele szemben eljáró rendõrökre kaliforniai otthona közelében, Malibuban. “A világ összes háborújáért a zsidók felelõsek” – kiabálta, amiért
késõbb többször bocsánatot kért, mégis jó idõre megfagyott körülötte a levegõ.

A színész 2002-ben a Jelek, illetve a Katonák voltunk címû filmekben szerepelt; majd rendezõként és forgatókönyvíróként jegyezte A Passió (2004) és az Apocalypto (2006) címû alkotásokat.

Gibsont az Edge of Darkness fõszerepének ajánlatával Martin Campbell, a Casino Royal rendezõje, valamint Graham King és William Monahan, A tégla producere, illetve Oscar-díjas forgatókönyvírója kereste meg.