Méhek Tánca és Sulidal

Méhek Tánca és Sulidal
Hangulatos programmal fogadták az alsó tagozatosok a Szacsvay Imre iskola új, Körös (Tudor Vladimirescu) utcai épületének udvarán az Erasmus Plus programon belül Váradra érkezett külföldi pedagógusokat.

Pásztor Gabriella iskolaigazgató köszöntötte a vendégeket szerdán délelőtt, majd sorban bemutatkoztak a Magyarországról, Spanyolországból, Olaszországból, Görögországból és Bulgáriából érkezett tanárok és tanítók, s a gyerekek megtapsolták őket. Ezt követően a második step by step osztály néhány tanulója Szent Lászlóról szóló éneket, majd egy népdalt adott elő. A IV. C osztályba járó kislányok a Méhek Táncát adták elő, nagy sikerrel (őket Alföldi Andrea tanító és Bica Tünde sporttanár készítette fel), majd diákok és pedagógusok együtt énekelték el a Szacsvay iskola Sulidalát. A zene szövegét az iskola több pedagógusa közösen ötlötte ki, s Papp Attila zenésítette meg – s most kicsik és nagyok együtt énekelték, utóbbi vezetésével, hogy „Toll és ész a fegyverem, Szacsvayban a helyem!”.

A későbbiekben a vendégek megtekinthették az osztályokban zajló speciális tevékenységeket, majd a méhészetről tudhattak meg többet, Nyitrai Tunyogi Réka tanító közreműködésével. A délután folyamán egy gyapjúi méhészetet látogattak meg, majd Sályiba is eljutottak, ahol megkoszorúzták Szacsvay Imre szobrát.