Megzavarta a James Bond-film forgatását a polgármester

Megzavarta a legújabb, most készülő James Bond-film forgatását egy polgármester Chilében – jelentette az AFP szerdán. Már forgott a kamera, amikor autójával begurult a díszlet elé.

Carlos Lopez, az észak-chilei Sierra Gorda polgármestere különös módon tiltakozott a most készülő James Bond-film ellen. Már éppen elindult a jelenet, amikor autójával behajtott a díszlet elé, sőt, két statisztát is fellökött. Az elöljárónak az nem tetszik, hogy a kisvárosát a most készülő film Bolívia részeként mutatja be. Az észak-chilei Antofagasta város és a környező régió – itt található Sierra Gorda – eredetileg a szomszédos Bolíviához tartozott, ám az 1879 és 1883 között dúló háború után Chiléhez került. Az elcsatolás azóta is fájó pont a két ország kapcsolatában.

A városának “lebolíviaizálása” ellen tiltakozó polgármestert a forgatás helyszínét biztosító rendőrök őrizetbe vették, egyebek mellett rendzavarással vádolják. Az incidens után néhány perccel folytatódhatott a forgatás. A Daniel Craig főszereplésével készülő új James Bond-filmet a tervek szerint október 31-én mutatják be Nagy-Britanniában.