Megyemenedzsere lesz Háromszéknek

Kovászna megye – Az elkövetkező időszak megsokasodó pályázási problémáira, illetve a település, régió és megyefejlesztési kérdésekre való tekintettel a megyei önkormányzat az elkövetkező időszakban tervbe vette egy megyemenedzseri tisztség létrehozását.

Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke elmondta: áttanulmányozta az ország megyei tanácsainak szerkezetét és működését, és kiderült, hogy sok helyen van már hasonló tisztség, az Európai Unió országaiban is jól bevált ez a megoldás.
A megyei önkormányzat vezetője szerint a belügyminisztérium közigazgatási részén vannak, akik komolyan gondolják a deszcentralizációt, támogatják a tisztség létrehozását, kiterjesztését, hatáskörrel való feltöltését.
Ezért, miután meghatározzák a megyemenedzser pontos hatáskörét, versenyvizsgát írnak ki a tisztség betöltésére, mondta Tamás.
Kovászna megyében két település hozott létre városmenedzseri tisztséget: a megyeszékhely, Sepsiszentgyörgy és az ezer forrás városaként ismert Kovászna.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .