Megyei sportgála volt Váradon

A megye második legjobb sportolója az úszó Huszár Ingrid lett
A megye második legjobb sportolója az úszó Huszár Ingrid lett
Megtartotta év végi díjkiosztó gáláját a Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság. A Vandanában zajlott gálán és fogadáson számos kategóriában díjazták az év legjobb Bihar megyei sportolóit.

A megyei sportelit részvételével tartották az idei sportgálát szerda este a Vandana étterem emeletén. A román himnusszal nyitottak, majd a DJST igazgatója, Petruţ Drăgan nyitó szavai után a megyei sportszövetségek vezetőit díjazták: az atlétikai, a kosárlabda-, a testépítő, a kézilabda-, a hagyományos karate, a labdarúgó-, az íjász- és a sakkszövetség kapott elismerést. A sajtótermékek sportrovatai is kupákat kaptak, majd a nem olimpiai sportokat űzők díjazása jött: a dobogósok közöl harmdaik Marius Ilaş (CSU Várad, karate kyokushin, edző: Harris Wallmen), második Cătălin Topai (CS Tae Kyon, taekwondo – ITF, edző: Alexandru Sas), az első pedig Raul Tudorică (CS UAMT – Agora Várad). Az ezt követő zenei intermezzókat Larisa Oneţ biztosította, aki a Next Star tehetségkutató harmadik helyezettje volt, később Pásztor Sándor megyei tanácselnök is felszólalt, aki azt mondta: bár sok pénzt nem tudnak ígérni sporttámogatásra, azért igyekeznek valamicskét biztosítani.

A fő helyeken

Az olimpiai sportok között először a csapatokat díjazták. Harmadikok a CS Crişul női pólósai, másodikak a CSM CSU férfi kosarasai, Első a CSM Digi Oradea pólócsapata. Ennek összetétele: Gojko Pjetlovic, Andrei Creţu, Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Szabó István, Nicolae Diaconu, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa, Kováts Viktor, Boris Pavlovic, Nikola Radjen, Mateja Asanovic, Mihnea Chioveanu, Cristian Dobre. Az egyéni díjazottak között harmadik a dzsúdós Vlad Vişan (CSM Várad, edző: Aurelian Fleisz), a második az úszó Huszár Ingrid (CS Crişul, edzők: Georgeta Schier és Cristina Madău), első a dzsúdós Larisa Florian (CSM Liberty, edző: Aurelian Fleisz). Ezzel Larisa ismét az Év Bihar Megyei Sportolója cím birtokosa. “Nem vagyok teljesen elégedett, de azért eleget fejlődtem idén is. Jó év volt ez, bár szerettem volna még egy érmet a világbajnokságon és az Eb-n is. A jövő évet még jobbnak akarom” – mondta.

Szeghalmi Örs