Megyei labdarúgó rangadó

Megyei labdarúgó rangadó
Holnap 15 órától labdarúgó derbi helyszíne lesz a váradszentmártoni Luceafărul Sportközpont: a III. Liga pontvadászatának 17. fordulójában a Nagyváradi Luceafărul a Fugyivásárhelyi SK-t fogadja.


A labdarúgó III. Liga ötödik csoportjában a Nagyváradi Luceafărul a bajnoki táblázat élén áll, míg a Fugyivásárhelyi Sportklub a középmezőny végén tanyázik, s a két csapat helyezéseit tekintve, a virtuális mérleg nyelve jócskán a váradi gárda győzelmét jósolja. Ennek ellenére nem szabad, mi több, nem lehet csak úgy „leírni” a vendégcsapatot, hiszen kettejük összecsapása az őszi idényben látványos, jó küzdelmet és 1–1 arányú eldöntetlent eredményezett. Akkor a Lukács testvéreket is felvonultató Luceafărul ellen a sokat támadó Sportklub állt közelebb a győzelemhez, de a jól védekező vendégcsapat és a többször is bravúrosan teljesítő kapusuk minden házigazda próbálkozást sikeresen hárított.

Maradni az élen

Most viszont úgy tűnik, nehéz másfél óra vár a Fugyivásárhelyre amásodik liga felé kacsintgató házigazdákkal szemben, mivel Dan Dobai edző tanítványai legutóbb idegenből hozták el a pontokat, amelyekből eddig harminchetet gyűjtöttek, akárcsak ellenlábasuk, a Szászrégeni Avântul, de azzal szemben jobb a gólarányuk. Különben utóbbiak számára sem ígérkezik fenékig tejfelnek a szombati 17. forduló, amikor Lénárdfalvára látogatnak, ahol egy kemény, a középmezőnyhöz tartozó, sok gólt szerző gárda várja őket.

A forduló műsora

Március 25., péntek: Nemeszsuki Unirea–Zilahi FC. Március 26., szombat: Csíkszeredai AFK–Kolozsvári Sănătatea, Nagyváradi Luceafărul–Fugyivásárhelyi Sportklub (15 óra), Dési Unirea–Alsógáld, Lénárdfalva–Szászrégeni Avântul, Székelyudvarhelyi AFC–Máramarosszigeti VSK. A Radnóti Sportklub szabadnapos lesz.

Szántó Sándor