Megvitatták a problémákat

Marosvásárhely – Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter július 11-én, pénteken Marosvásárhelyen találkozott a Maros megyei tanács és az Országos Útügy képviselőivel valamint a Marosvásárhely-Ernye terelőút tervezőjével, hogy megvitassák a felmerült problémákat.

Jelen találkozó folytatása volt a Fejlesztési minisztérium és az országos útügy képviselői közötti megbeszélésnek, amelyre a héten került sor Bukarestben.

 

A terelőút megvalósítása különböző okok miatt már 2006 óta folyamatosan elodázódik, jelenleg a terveket még mindig nem véglegesitették, amelyeket a tervezőnek már áprilisban el kellett volna készítenie. 

Borbély László azért kezdeményezte a helyi szintű tárgyalást, hogy az érintett felek közösen, a helyszínt is megtekintve tisztázzák a létező problémákat és keressenek megoldásokat. A miniszter javasolta egy ütemterv kidolgázását is a munkálatok mihamarabbi megkezdése érdekében.

 

Bobély László elmondta, jó hír, hogy a szászrégeni terelőút kivitelezési munkálataira a hetekben kiírják a versenytárgyalást.

 

Borbély László miniszter megtekintette a marosvásárhelyi műjégpálya építési munkálatait. A miniszter közbenjárására a kormány tavaly 3 millió, idén pedig 7 millió lejt utalt az Országos Sportügynökségnek a jégpálya befedési munkálatainak befejezésére.

 

„Ezzel a fejlesztéssel a műjégpálya egy multifunkcionális sportcsarnok lesz. A munkálatok befejeztével Marosvásárhelynek egymás mellett két 2000 férőhelyes sportcsarnoka lesz, egy olyan sportcsarnok-komplexum, amely alkalmas nemzetközi rendezvények befogadására is” – mondta Borbély László.

 

A miniszter elmondta, hogy a Vikkendtelepi sportpályák a Hadügyminisztérium tulajdonából átkerültek a Maros Sportklub kezelésébe, az erről szóló határozat hamarosan megjelenik a Hivatalos Közlönyben.