Megvédhetik címüket a resicaiak

Megvédhetik címüket a resicaiak
Ledolgozták ötgólos hátrányukat a Resicabányai UCM férfi kézilabdázói a Benficával szemben, így sorozatban második alkalommal jutottak a Challenge Kupa döntőjében a bánságiak.

Mint ismeretes, a resicaiak tavaly meg is nyerték a sorozatot (akkor azért is volt figyelemre méltó az UCM teljesítménye, mivel első alkalommal szerepeltek nemzetközi kupasorozatban), idén pedig megvédhetik az akkor elnyert kupagyőztesi címet. A vasárnapi visszavágó mérkőzésen egyébként Omer Aihan edző legénysége telt ház előtt játszott. Az UCM az első mérkőzésen, Portugáliába 31–26–ra kikapott, ezt a hátrányt kellett előbb behozzák. „Nem lesz könnyű feladat ledolgozni a hátrányt, de nem lehetetlen” – mondta Alexandru Zaharia, az UCM ügyvezető igazgatója a mérkőzés előtt. Kijelentése nem volt alaptalan, ugyanis a bánsági fiúk megállás nélkül támadták az ellenfél kapuját, nem sok időt adtak a lisszaboniaknak a pihenésre. Amúgy az UCM valamennyi mérkőzésen harmincnál több gólt szokott dobni. A resicai mérkőzésen a Benfica játékosai a 20. percig tartották magukat, az UCM legtöbb két góllal tudott elhúzni az eredményjelzőn. Ekkor viszont formába lendült a két kapus, Ionescu és Antomaru is: mintha bezárták volna a ajtókat, a lisszaboniak ugyanis nem tudták bevenni a bánságiak kapuját. A szünetre így sikerült már öt gól előnnyel elvonulni (17-12).

A második játékrészben pedig már nem volt megállás. Kilenc góllal is elhúztak a resicaiak, az ellenfél pedig legtöbb három gólt tudott ebből faragni. Az utolsó két percben viszont így is akadt izgulnivalója a többezer resicai szurkolónak, ugyanis kedvenceiktől két percre kiállítottak egy játékost. 31–25 volt az állás, és akár hosszabításokba is vihették volna a portugálok a mérkőzést… ha betalálnak. Azonban Bojan Butulja saját térfelén szerez labdát, majd ellentámadásba lendült, és Fereirinho kapujáig már nem volt megállás: 32–25 a végeredmény, és ennek köszönhetően a Resicai UCM játszhat majd a fináléban. Aihan Omer edző együttesének ellenfele az osztrák Alpla HC Hard lesz, akik a svájci Pfadi Winterthurt búcsúztatták az elődöntőbe (66-63 volt a két mérkőzés összeredménye). A Resicabányai UCM – Alpla HC Hard döntő első mérkőzését május 3-án vagy 4–én fogják rendezni, a visszavágót pedig egy hétre rá. Az első mérkőzés színhelyét kedden sorsplja ki az aurópai szövetség (EHF) bécsi székhelyén.