Megvannak az írásbeli eredményei

A váradi Ady líceum épülete
A váradi Ady líceum épülete
Vad Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója teljesített legjobban az igazgatói és aligazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsga szerdai, írásbeli próbáján. Negyvenöten megbuktak.

Szerdán este közzétették a Bihar megyei Tanfelügyelőség honlapján az igazgatói és aligazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsga aznapi, írásbeli próbájának eredményeit. Mint arról már beszámoltunk, a vizsga eredményeit helyben számították ki és tudatták az érintettekkel.

Amint az eredményekből kiderül, az átmeneteli arány 81,93%, vagyis a 249 jelentkező közül 204-en átmentek, 45-en pedig nem érték el a minimális 35 pontot. A legjobban Vad Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója teljesített, aki 49,375 pontot ért el, s ugyanazt a pontszámot érte el Nicolae Şaitoş, a vércsorogi iskola igazgatója is.

Pontszámok

Jó szerepelt a többi, magyar tannyelvű iskola igazgatója, illetve aligazgatója is – például Zsiros Anikó, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium igazgatója 43,75, Zalder Éva Mária, a Szent László Római Katolikus Gimnázium igazgatója pedig 43,125 pontot ért el. Hochhauser Enkő, a Mihai Eminescu főgimnázium aligazgatója 42,5 pontot ért el.

A 45 jelentkező közül, aki nem érte el a minimális pontszámot, 38-an igazgatók – ők többek között a nagyváradi 52. sz. Óvoda, a 11. általános iskola, a nagyváradi Ioan Bococi, az élesdi Alexandru Roman és más, vidéki iskolák vezetői pozícióját foglalták el eddig.

Az aligazgatói tisztséget megpályázók közül, akinek nem sikerült a vizsgája, talán a legismertebb Daniel Negrean volt főtanfelügyelő, aki a Partenie Cosma Közgazdasági Kollégium aligazgatói tisztségét foglalta el mostanáig. Hasonló helyzetben vannak többek között a nagyváradi Dimitrie Cantemir, a Dacia, a Iosif Vulcan, valamint a 11. sz. Iskola, továbbá a sonkolyosi, szentmártoni, magyarcsékei általános iskolák, illetve az élesdi, barátkai, érmihályfalvi középiskolák eddigi aligazgatói.

Ugyancsak a tanfelügyelőség honlapján közzétették a kérdéseket is, melyekre a jelölteknek válaszolniuk kellett. Mint láttuk, a hatvan kérdés közül negyven egy egyszerű intelligenciateszt részét is képezhetné, ezek között találhatók olyanok, melyek során több ábra közül meg kellett találni azt, amelyik egyezik a megadott ábrával – de a feladatokat nehezíttte az, hogy ezek eltérő pozícióban voltak, s olyanok is, amelyek során például párhuzamot kellett vonni különböző tárgyak, jelenségek között. Az utolsó húsz kérdés során elméleti tudásukról adhattak számot e jelöltek – itt a kérdések többek között a hatékony menedzsment legfontosabb összetevőinek, különböző menedzseri modellek előnyeinek és hátrányainak megjelőlésére vonatkoztak.

Folytatódik

A versenyvizsga ezzel nem ért véget, azok a jelöltek, akik sikeresen vették az első próbát, október 17 és november 17 között állásinterjún vesznek részt a tanfelügyelőség, az adott iskola és az önkormányzat képviselőiből álló bizottság előtt. Amennyiben többen versenyeznek egy adott posztért, az kapja meg, aki a legmagasabb pontszámot éri el. Az Emanuil Gojdu, illetve a Mihai Eminescu középiskolák vezetői tisztségére például hárman-hárman pályáznak, s az írásbeli próbán mindannyian sikerrel estek túl.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .