Megvannak az eredmények

Megvannak az eredmények

Szatmárnémeti – Ilyés Gyula polgármester szerint körülbelül 90 százaléka jó annak az aszfalrétegnek, amit a Golescu híd felújításakor felhelyeztek. Bizonyos szakaszok újraaszfaltozása elkerülhetetlen.

Két szaklaboratóriummal is megvizsgáltatta a SzatmárnémetiPolgármesteri Hivatal a szatmárnémeti Golescu híd aszfaltrétegéből vett mintákat—tájékoztatott tegnap Ilyés Gyula polgármester. Mint ismeretes, a javítási munkálatok megrendelője, a Szatmárnémeti Önkormányzat elégedetlen volt a Vegyépszer által elkészített aszfaltréteg állapotával, az aszfalt több helyen porlani kezdett, helyenként pedig kátyúk, gödrök keletkeztek. A polgármester korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy elképzelhető, hogy nem az aszfaltréteget felhelyező Vegyépszer cég, hanem az útburkolat elkészítésénél használatos keveréket leszállító Technic Asist cég lehet a hibás, de kiemelte, hogy a városvezetésnek nem fontos ez a részlet, mivel a lényeg az, hogy a Goelscu híd aszfaltburkolata minőségi legyen.

A keverék jó
A vizsgálatok eredménye bizonyítja, hogy hiba történt az aszfaltréteg felhelyezésénél, a Vegyépszer pedig újra kell aszfaltozza a híd útburkolatának mintegy 10 százalékát jelentő felületet. A polgármester elmondása szerint ezek a munkálatok nem jelentenek majd különösebb gondot a közlekedésben, azonban a híd bizonyos részeit valószínűleg újra le kell majd zárni a körülbelül 2 napig tartó munkálatok miatt. Egyelőre nem tudni mikor kerül majd erre sor.