Megvannak a váradi jelöltek

Nagyvárad – Tizenhét párt nyújtott be választási listát a nagyváradi helyi tanácsosi választásokra és tizenegy polgármesterjelölt indul Nagyváradért, közülük egy független. A helyi tanácsi választáson is indul öt független jelölt.

 • Szavazzon! Ön szerint ki nyeri meg a Nagyváradi polgármesteri választásokat?
 • Szavazzon! Ön szerint ki lesz a Bihar Megyei Tanács
 • A nagyváradi polgármesterjelöltek között van Biró Rozália az RMDSZ részéről, Ilie Bolojan a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és Mihai Groza a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) részéről. Ugyancsak a hivatalos polgármesterjelöltek között találjuk Dan Matei Constantint, aki a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben indul és Bodea Traiant a Konzervatív Párt (PC) jelöltjét.

  Polgármesterjelöltet állított még a Nagy-Románia Párt (PRM); a Kerszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNTCD), az Ökológiai Párt (PER), a Keresztény-demokrata Új Generáció Pártja (PNGCD) és független jelöltként elindul Calin Raita vállalkozó is. Mindazok a pártok, amelyek polgármesterjelöltet állítottak, városi tanácsosi listával is jelentkeztek. Ezeken kívül városi listát állított még a Magyar Polgári Párt (MPP), két romákat képviselő párt, a Zöld Párt (PV) valamint a Néppárt a Társadalmi Biztonságért, a Szociális Szövetség Pártja és az Országos Demokrata Keresztény Párt is. Öt független jelölt is elindul egy-egy városi tanácsosi helyért.

  Tízen is irányítanák a megyét

  Tíz párt indít megyei tanácselnök jelöltet Bihar megyében és tizenkilenc párt állított megyei tanácsosi listát. Mint ismeretes az RMDSZ megyei tanácselnöki jelöltje Kiss Sándor a tanács jelenlegi elnöke. A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) Stefan Seremit állította csatasorba a megye irányításáért, Radu Tarle pedig a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje erre a tisztségre. A Szociáldemokrata Párt (PSD) Mihai Bar egykori tanácselnököt indítja ezúttal is, míg a Konzarvatív Párt jelöltje Octavian Bara. Megyei tanácselnök jelöltet állított a Kerszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNTCD), a Nagy-Románia Párt (PRM) az Ökológiai Párt (PER), a Hazáért Párt (PPP) és a Keresztény Demokrata Új Generáció Pártja (PNGcd). Tizenkilenc párt indít megyei tanácsosi listát. A fent említettek mellett megyei listát állított a Magyar Polgári Párt (MPP) a Romániai Csehek és Szlovákok Demokrata Szövetsége (UDSCR), a Népi Kezdeményezés Pártja, a Nagy-Románia Párt és még néhány eleddig ismeretlen párt. Megjegyzendő, hogy lapzártánkig sem a megyei listákat sem a megyei tanácselnök jelölteket nem hitelesítette a Megyei Választási Iroda.

  Pap István

   

  Letölthető:

  jelolt lista [.doc – 28KB]