Megvan a kulturális eseménylista

Akt.:
Megvan a kulturális eseménylista
Noha már három hónap eltelt az évből, de a nagyváradi helyi tanács csak a legutóbbi ülésén fogadta el az önkormányzat által anyagilag támogatott idei évi kulturális rendezvények és sportesemények listáját, melyekre összesen 1,2 millió lejt különítettek el.

A legtöbb pénzt, 200 ezer lejt a május 5-9. között Nagyváradon megszervezésre kerülő UNITER Gála kapja majd, emelett 173 ezer lejjel támogatja a város a június 9-12 között megrendezésre kerülő European Music Open Fest elnevezésű rendezvényt. A kifejezetten magyar érdekeltségű kulturális rendezvények közül az április 17-24. között megrendezére kerülő Festum Varadinumra 25 ezer lejt, a június 18-26. között lebonyolítandó Szent László Napokra ötezer lej témogatást ad a város.

A napirendi pont vitáján Kis Gábor RMDSZ-es helyi tanácsos szóvá tette azt, hogy a Szigligeti Színház három jelentős kulturális eseményt is szervez az idén, ezekre azonban mégsem utalt ki egy lejt sem a város. Erre reagálva Mihai Jurca, a Nagyváradi és Régióbeli Turizmust Népszerűsítő Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az év során bármikor lehet anyagi támogatást kérni a különböző rendezvényekre, és amennyiben a kérelmeket elbíráló bizottság úgy ítéli meg, hogy az adott rendezvény szélesebb közönségigényt elégít ki, akkor meg is ítélik rá az anyagi támogatást.