Megvan a gyorsforgalmi út terve

Megvan a gyorsforgalmi út terve
Az elképzelések szerint mintegy 3,5 kilométeres gyorsforgalmi út köti majd össze Nagyváradon a Sebes-Körös fölött a Szilvásban épülő új hidat a Teodor Nes utcai vasúti felüljáró híddal.

 

 

 

A gyorsforgalmi út tervét ismertette részletesen tegnapi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere. A városvezető elöljáróban elmondta, hogy egy sor pályázatot nyújtanak be a határon átnyúló együttműködési programhoz, melyek közül a gyorsforgalmi út megvalósítására vonatkozó projekt messze a legnagyobb. A polgármester hozzátette, hogy a mostani benyújtási időszak sokkal kedvezőbb, mint a 2013 után következő, hiszen jelenleg csak öt százalékos önrészt kérnek ezekre a projektekre, míg 2013 után a költségek fele terheli majd a pályázó önkormányzatokat. A város által erre a kiírásra benyújtott pályázatainak összértéke mintegy 25 millió euró, ennek az összegnek a felét szeretnék megnyerni, fejtette ki Bolojan. Megtudtuk, hogy a gyorsforgalmi út költsége 9,5-10 millió euró áfa nélkül, de ehhez még hozzá kell számítani a kisajátításokkal járó költségeket is.

 

Nyomvonal

 

Az új kétsávos út a Szilvásban épülő hídtól fog kiindulni, és a Facliei utca nyomvonalán halad addig a szakaszig, ahol a vasúti felüljáró áthalad az utcán. Itt a gyorsforgalmi út a vasúti sínnel párhuzamosan halad majd tovább. A Piatra Craiului és az Adevarului utcák közötti vadpatakot befedik és a vasúti felüljáró mellett felépítenek egy másik felüljárót, amelyen a gyorsforgalmi út halad majd. A dombról az autósok a Piatra Craiului valamint az Adevarului utcák között kiépülő bekötőúton hajthatnak majd fel a gyorsforgalmi útra. A Piatra Craiului és a Pasteur utca közötti szakaszon az út a Kálvária domb aljában fog haladni a vasúti sin mellett, melyet a Dózsa György utcától egy 160 méter hosszú felüljáróval kötnek össze az Ecaterina Teodoroiu utcával. A dombon lévő utcákból ezen a szakaszon is úgy lehet majd ráhajtani a létesülő útra, mint a Piatra Craiuilui utcánál, azaz a Dózsa György és a Pasteur utca között egy szakaszon befedik a vadpatakot, bekötőutat építenek rá, amelyen fel lehet majd hajtani a felüljáróra. Ezt követően az út végighalad az Ecaterina Teodoroiu utca nyomvonalán, annak végén azonban nem kell majd eltérni a Depoului irányába, hanem kiegyenesítik az utat, mely az állomás területén fog tovább haladni. Bolojan elmondta, hogy már tárgyaltak is a Román Államvasutakkal, a szóban forgó terület tulajdonosával ezügyben. A gyorsforgalmi út a Teodor Nes utcában végződik majd, itt egy körforgalmat alakítanak ki, ahonnan rá lehet majd hajtani a felüljáró hídra, illetve tovább lehet majd menni a Bihorului utca felé.

 

Kisajátítások

 

Amennyiben az önkormányzat pályázata sikeres lesz, akkor 2013 tavaszán el lehet kezdeni és onnantól számítva két év alatt be lehet fejezni a munkálatokat. Bolojan leszögezte, hogy nehézforgalom nem közlekedhet majd az úton, melyen 50 km/órás sebességgel lehet majd haladni. Kijelentette, ha megvalósul a beruházás, akkor Szőlősről Rogériuszra öt perc alatt el lehet majd jutni, és a dombon lakók, ha nem a városközpontban van dolguk, nem kell majd ráhajtsanak a Sztaroveszky (Magheru) útra, ami jelentősen csökkenteni fogja a Sztaroveszky úti autóforgalmat.

Bolojan elmondta azt is, hogy mire ez a beruházás elkészül, addigra leaszfaltozzák a dombon lévő utcákat, majd elárulta, hogy a terv megvalósításához mintegy tíz ingatlant kell majd kisajátítani, melyek között házak és melléképületek is vannak. Bolojan felhívta a figyelmet arra, hogy azok a tulajdonosok, akiknek ingatlanjait kisajátítják, a vonatkozó törvény értelmében csak a kárpótlási összeg érteke ellen fellebbezhetnek majd a bíróságon, maga a kisajátítás ellen nem. Bolojan hozzátette, hogy a város kész többféle megoldásra is a kisajátításkor, azaz a tulajdonosok pénzt, vagy másik lakást kaphatnak cserébe a kisajátított ingatlanokért.

 

Pap István