Megvan a fegyvertulajdonos

Megvan a fegyvertulajdonos
A Bihar megyei rendőrség fegyverekkel, robbanó- és mérgező anyagokkal foglalkozó részlege beazonosította annak a fegyvernek a tulajdonosát, amelyet múlt szombat éjjel használtak egy nagyváradi vendéglátóipari egységben.

Megsebesült egy 24 éves fiatalember, aki miután megsérült, egyedül ment el a Megyei Kórház sürgősségi osztályára, ahol beutalták a sebészetre. Nem tett ugyan feljelentést, viszont a rendőrséget értesítette a kórház, és így nyomozás indult a lövöldözés körülményeinek kiderítése céljából. A hatóság megállapította, hogy az 5,6 mm-es Colt az egyik váradi hotel üzemeltetőjének a tulajdonát képezi: a 31 éves temesvári M. F. F.-et ezért 24 órára őrizetbe vették a fegyver- és lőszertartásra vonatkozó szabályok megsértése miatt, ugyanis nincs engedélye halálos fegyverek birtoklására. Szintén rendőrségi források szerint a fegyver véletlenül sült el a szálloda vendéglőjében az egyik pincérnek a kezében, abban a pillanatban, amikor ez ahhoz az asztalhoz akarta vinni, ahol az áldozat és a tulajdonos ült. Az orvosok szerint előbbi könnyebb sérüléseket szenvedett, nem volt életveszélyben. Kérdés viszont, hogy mi fog történni a fegyver tulajdonosával.

M. F. F. egyébként egy hírhedt temesvári alvilági figurának, a 35 éves N. S. F.-nek az öccse, aki egy olyan szervezett bűnözői csoportnak volt a tagjai, melyet a DIICOT 2009-ben felszámolt, mivel erőszakra, zsarolásra és emberkereskedelemre volt „szakosodva”. Akkor valamennyi bűnözőt bebörtönöztek, kivéve N. S. F.-et, akinek nyoma veszett. Általános körözést adtak ki ellene, a hivatalos álláspont szerint Váradon van a lakhelye. Amúgy ő kapta a legenyhébb büntetést: 14 év börtönt gyilkossági kísérletért, a személyi szabadságtól való megfosztásért és emberkereskedelemért. Sajtóbeszámolók szerint 9 évvel ezelőtt egy rendőrt és egy ügyvédet is megpróbált ölni.

Címkék: , ,