Megváltozott és új járatok

Megváltozott és új járatok
A váradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) közleménye szerint december 1-től módosult egyes buszjáratok útvonala, és egy új vonalat is létesítettek. Ezek a változások a következőek.

 

A 10-es busznak ismét a Henrik Ibsen utcán van a várad-ősi végállomása, tehát többé nem megy egészen az Oradea Shopping City bevásárlóközpontig. A 21-es busz vonalán megszüntek a Doina utcai, a Decebal piaci és a Splaiul Crișanei utcai megállók, viszont a Real I irányába új megállót létesítettek a Fagului utcában, vagyis néhány napja a következő útvonalon közlekedik: Real I- Aviatorilor- Andrei Șaguna- Doinei- TVS- Fagului- Oneștilor- sportcsarnok- Salcâmilor- Meșterșugarilor- Nicolae Bolcaș- Real I. A járatkövetési időközök nem változtak.

A 25-ös buszvonalon megszüntették a Sf. Apostol Andrei templom és a Decebal-híd melletti megállókat, így a járatok a következő útvonalon közlekednek: Oradea Shopping City- Pece-híd- Aviatorilor- Oneștilor- Szováta-híd- Fagului- Sf. Apostol Andrei (a Dacia sugárúti aluljárónál lévő volt megálló, Bors felé)- Sf. Apostol Andrei (a Profi melleti volt megálló a Barokk Palota irányába)- Transilvania Bank, Decebal-piac- Emanuel templom- Nicolae Bolcaș- Pece-híd- Oradea Shopping City. A követési idő 50 perc 9.00-22.15 óra között. Ugyanakkor létrehozták a 26-os buszjáratot, a következő útvonallal: Oradea Shopping City- Európa negyed- Rulikovszky temető- Nagyváradi Egyetem- kataszteri hivatal- a Körösvidéki Múzeum leendő székhelye- Holdas templom- December 1. tér- Emanuil Gojdu- Szent László tér (görögkatolikus püspökség)- kataszteri hivatal- a Körösvidéki Múzeum leendő székhelye- Nagyváradi Egyetem- Rulikovszky temető- Európa negyed- Oradea Shopping City. A követési idő 30 perc 9.00-22.15 óra között.