Megünnepelt barátság: 25 éves kapcsolat

Akt.:
Megünnepelt barátság: 25 éves kapcsolat
Maradandó élményekkel tértek haza annak az albisi-bogyoszlói csoportnak a tagjai, akik május 14. és 20. között az észak franciaországi Bondues-ben tartózkodtak. Kapcsolatfelvételük 25. évfordulóját ünneplik idén.

Franciaországi barátaik meghívására indultak útnak a helyi Bondues-Bogyoszló-Albis társaság tagjai, hisz az idén ismeretségük 25. évfordulóját ünnepelhették meg. Együtt emlékeztek az elmúlt időkre egy kiállítás látogatása során is, ahol fényképek és a kiáltott tárgyak “meséltek”, majd istentisztelet keretében is felelevenítették azokat az időket, körülményeket, mikor ismeretségük kibontakozott. A polgármesteri hivatalban is szeretettel fogadták a bogyoszlói csoportot. A bogyoszlói–albisi iskola részéről, kapcsolatfelvétel szándékáról szóló bemutatkozó anyagot (irat, fénykép) továbbítottak az ottani iskolának, ahol nagyon örültek a kezdeményezésnek és rögtön viszonozták is azt, rajzok és plakátok küldésével biztosították nyitottságukról az itthoni iskolásokat.

Párizs látványa

Ajándékokat is gyűjtöttek tanintézetünk számára, amit majd nyáron juttatnak el hozzánk. Szép napokat töltöttek együtt, tartalmas programokkal, például meglátogatták Lille városának nevezetességeit, elmentek a tengerpartra, ahol az időjárás nem nagyon kedvezett, de a látvány pótolt mindent. Párizs látványa is felejthetetlen volt, csakúgy, mint a Szajnán való hajókázás. Az albisiak és bogyoszlóiak ez év augusztusában visszavárják francia barátaikat, hogy már itthon ünnepelhessék meg velük együtt e szép kerek évfordulót.

Tarpai Ildikó