Megújult a Művelődés

Húsz év telt el, amióta a Művelődés című közművelődési folyóirat próbálta megtalálni helyét a megváltozott körülmények között. Az EMKE 1991–es újraalakuló gyűlésén döntötték el, hogy a szerkesztőséget Bukarestből Kolozsvárra költöztetik.

A lap megjelenéséhez szükséges anyagiak előteremtésében segített Horváth Andor, akkori művelődési miniszter–helyettes. Később a szaktárca is megvonta a támogatást, ennek következtében megszüntették a fiókszerkesztőségeket, elbocsájtották az alkalmazottak kétharmadát, és magyarországi pályázati pénzekből sikerült, az addiginál kevesebb oldalon megtartani a lapot. A lap újraalakulásának huszadik évfordulója alkalmából új köntösben kerül az olvasó elé. A lapot Szatmárnémetiben a Baraprest könyvüzletben lehet megvásárolni vagy megrendelni.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .