Megújult a Lakosság-nyilvántartó honlapja

A nagyváradi önkormányzat közleménye szerint az idei év első napján 2 perc 36 másodperckor klikkeltek először az intézmény online házasságkötési szolgáltatásának honlapjára, az illető pár azt kérve, hogy augusztus 18-án, 17 órakor mondhassa ki a boldogító igent a Lotus Centerben.

 

Egyébként 0.00-0.10 óra között 7 pár, 0.10-1.00 óra között pedig további 31 pár élt ezzel a lehetőséggel, megjelölve a dátumot, az órát és a helyszínt. Míg az online úton történő programálás már az új első első másodpercétől alkalmazható, személyesen az első munkanaptól, vagyis január 3., kedd reggel 8.30 órától lehet ez irányú bejelentéseket tenni a városháza Anyakönyvi Hivatalában.

Amúgy a statisztika azt mutatja, hogy az internetet leginkább a fiatal generáció tagjai, vagyis az 1980-1991 közötti születésűek használják arra, hogy bejelentsék házasságkötési szándékukat. Ezzel kapcsolatos hír, hogy tegnaptól megújult arculattal várja az érdeklődőket a Lakosság-nyilvántartó Hivatal honlapja, melyen információk találhatóak többek közt arról is, hogy miként bocsátják ki a születési és elhalálozási bizonyítványokat, illetve a házasságleveleket, valamint milyen iratok kellenek a személyazonossági iratokhoz. Az oldal hasznosságát bizonyítja, hogy az utóbbi egy hónapban több mint 4550 felhasználója volt.