Megújulhat a filharmónia külseje

Megújulhat a filharmónia külseje
A tavaly a Bihar Megyei Tanács 720 ezer lejt utalt ki annak az épületnek a belső javítási és korszerűsítési munkálataira, ahol az általa fenntartott Nagyváradi Állami Filharmónia működik.

A következők történtek: újravakoltak és újratagolták a helyiségeket az alagsorban (300 ezer+150 ezer lej áfával), rendbe tették a szolgálati lakásokat (25 ezer lej áfával), megjavították a padlózatot, márvány- és kőcsiszolás (25 ezer lej áfával), dolgoztak a vízvezetéken (40 ezer lej áfával), modernizálták a színpad világítóberendezését- LED-reflektorok (95 ezer lej áfával), korszerűsítették az előadóterem, az előcsarnokok és a lépcsőházak világítórendszerét (20 ezer lej áfával), a hangosítóberendezést- I. szakasz (40 ezer lej áfával), vetítőrendszert, projektort és képernyőt vásároltak (25 ezer lej áfával). A beruházások 2017 októberében- decemberében zajlottak.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke azt nyilatkozta: az önkormányzat az idén is előirányozni fog pénzalapokat a munkálatok folytatására, beleértve a homlokzatot, az ingatlan külső részét is.

Ciucur Losonczi Antonius