Megújul az onkológia osztály

A modernizálást követően modern, szellős kórtermek állnak majd a betegek rendelkezésére
A modernizálást követően modern, szellős kórtermek állnak majd a betegek rendelkezésére
Október közepén kezdték el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház onkológiai osztályának felújítási munkálatait, melynek köszönhetően emberibb körülmények között kezelik majd a betegeket.

 

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház onkológiai osztály felújítási munkálatait október közepén kezdték el és várhatóan jövő év elején fejeződnek be. Adrian Marc kórházigazgató szerint a kivitelező jó ütemben halad a munkálatokkal annak ellenére, hogy mindez az osztály üzemeltetése mellett folyik. Marc elmondta, jelenleg abban az épületrészben végzik a korszerűsítést, ahol a bőrgyógyászati osztály működött, a munkálatok befejezését követően a betegeket átköltöztetik a felújított épületrészbe. Ezután kezdik meg annak az épületrésznek a korszerűsítését, melyben az onkológiai osztály eddig működött. A munkálatok befejezését követőn az onkológiai osztály a Lükő Béla Kórház épületében egy egész szintet foglal el. 2–4 ágyas, saját zuhanyzóval és mellékhelyiséggel ellátott szobákat alakítanak ki, felújítják a fűtésrendszert és vízvezetéket. Az igazgató hangsúlyozta, a megújuló onkológiai osztályon azért szükséges a fűtőrendszer csöveinek cseréje, mert azok az 1952–es működésbe helyezés óta nem estek korszerűsítésen. Marc továbbá azt is elmondta, hogy a bőrgyógyászati osztályt elköltöztették egy másik emeletre, ugyanakkor a szív–, illetve a fül-orr-gégészeti osztályokat átköltöztetik az „újkórházba”, így a régi épületben maradó osztályoknak nagyobb teret tudnak biztosítani.

 

2,5 millió lejes beruházás

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, az onkológiai osztály felújítása 2,5 millió lejből valósul meg, és a beruházás során a betegek kényelmét szolgáló modern kórtermeket alakítanak ki. Az onkológiai osztály jelenleg 75 ágyas, ez a felújítást követően sem változik.

A tanácselnök bejelentette, a szívosztály még ebben a hónapban átköltözik az „újkórházba”, ezzel minden előírásnak és követelménynek eleget tesznek.

A megyei tanács testülete legutóbbi ülésén arról is döntött, hogy támogatják a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház főépületében 13,7 millió lej értékű, míg a Lükő Béla Kórház épületben 16,4 millió lej összértékű munkálatok elvégzését. Csehi ezzel kapcsolatban elmondta, prioritási lista alapján fogják elvégezni a szükséges munkálatokat a két épületben, hogy a betegek ellátását ne zavarja a kivitelezés.