Megújul a csíkszeredai szülészet

Csíkszereda – 1,8 millió lejt utalt ki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára Cseke Attila egészségügyi miniszter. Az RMDSZ-es tárcavezető a szülészet-nőgyógyászat, a sürgősségi részleg, a gasztroenterológia és az urológia feljavítására különítette el az összegeket.

Erről előzőleg egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Demeter Ferenc kórházmenedzserrel és Csíki Csongor orvos igazgatóval, ugyanis a megyei tanács számára prioritás az általa menedzselt sürgősségi kórház helyzete, és a folyamatban lévő fejlesztések mellett jól jön a minisztériumi segítség.

– Mind a megyei tanács, mind az RMDSZ országos vezetősége számára prioritás az egészségügy, ezt bizonyítja az egészségügyi tárcát vezető Cseke Attila miniszter tevékenysége is – nyilatkozta Borboly Csaba.

A miniszteri rendeletben az ugyancsak Hargita Megye Tanácsa ügykezelésében lévő Tölgyesi Pszichiátriai Kórház fektetőjének felújítására egymillió lejt különítettek el, és további Hargita megyei kórházak is anyagi támogatást kapnak, ugyancsak felújításra: a gyergyószentmiklósi fertőzőosztály 194 000 lejt, a maroshévízi 485 000 lejt, a székelyudvarhelyi kórház pedig 1 465 000 lejt.