Megújul a Blaha Lujza tér

Megújul a Blaha Lujza tér
Várhatóan ősszel kezdődik meg a Blaha Lujza tér átalakítása, a kivitelezés nagyjából egy évig tart.

  • Várhatóan ősszel kezdődik meg a Blaha Lujza tér átalakítása, a kivitelezés nagyjából egy évig tart.

A Blaha Lujza téren helyet kap majd egy kisméretű, kulturális célokat szolgáló, az egykor itt álló Nemzeti Színház „örökségét” felidéző épület, előtte egy egybefüggő térrész adhat majd helyet akár nagyobb rendezvényeknek is. A téren lévő fák száma a mostani 26-ról 65-re nő, ezzel együtt az új zöldfelület több mint 1000 négyzetméter lesz.

A csomópontban újabb gyalogos átkelőhelyek létesülnek, felújítják az aluljárót, amely bővül is a tér irányába: egy BKK ügyfélközpont és egy nyilvános illemhely is lesz ott, ezek akadálymentes elérését egy lift biztosítja majd.

További fejlesztésként két MOL Bubi közbringa-gyűjtőállomás lesz a téren, több kerékpártámaszt is létesítenek, átépítik a Somogyi Béla utcát a Gutenberg térig, valamint az egyik legrégebbi fővárosi nagyáruház, a Corvin tulajdonosa magánberuházásban átalakítja az épületet, felújítja a műemléki homlokzatot.

A tér átépítésével a Rákóczi útról közvetlenül jobbra lehet majd kanyarodni a teljes hosszában kétirányú Márkus Emília utcába, valamint a József körútra is.

Fotó: budapest