Megtelt a gazdátlan autók telepe

Megtelt a gazdátlan autók telepe
Szatmárnémeti – Várhatóan november végén kezdődik újra Szatmáron a gazdátlanul hagyott autók elszállítási akciója. A Transurban területén kilalkított telepen ugyanis már nincs hely új autók befogadására.

Alig 22 elhagyatott gépkocsi fért el a szatmárnémeti Transurban Közszállítási Részvénytársaság területén kilalkított telepen. Cristian Bozai, a közterület–fenntartó hivatal vezetője lapunknak elmondta, már nincs hely újabb gazdátlanul hagyott gépkocsik beszállítására. „Várhatóan két hét múlva rendezzünk egy licitet, ugyanis tizenkét autó még használható aáálapotban van. A többi tíz autó ocskavasként lesz értékesítve. Akkor felszabadul a hely” – mondta Bozai. A telepenre került például egy Roman Diesel márkájú tehergépkocsi, de Volkswagen, Audi, Opel márkájú személygékocsik is vannak köztük.

Az eljárás szerint, mielőtt elszállítják a gazdátlan autókat, a Közösségi Rendőrség alkalmazottai felhívást intéznek a tulajdonosnak. Tíz nap haladékot kap a tulajdonos, és ha nem intézkedik, a közterület–fenntartók elszállítják a kocsit. Ioan Precup, a Közösségi Rendőrség aligazgatója lapunknak elmondta, annak tudatában, hogy már nincs hely a gazdátlan autók telepén, már nem foglalkoznak a figyelmezető levelek kiosztásával. „Amint lesz hely a telepen, nyilván újrakezdjük akciónkat” – tette hozzá Precup.

Ez a helyzet valószínű több hónapja tart. A Iuliu Maniu utcában például három hónapja rostokol egy Dacia. Szélvédőjén a Közösségi Rendőrség felhívása, balelső kerekén pedig a bilinccsel. A felhívást augusztus 28–án állították ki, a tulajdonos pedig 10 nap haladékot kapott arra, hogy elszállítsa, vagy elszállítassa onnan a gépkocsit. Mivel az autó még mindig ott áll, valószínűleg a hónap végén – amint felszabadul egy hely – a gazdátlan autók telepésre kerül. De a városban még sok autó kerül majd a telepre. Bozai szerint az év végéig ismét megtel majd a telep.

A licit során eladott kocsik után befolyó összeg egyébként a város büdzséjét gyarapítja majd. „Nem beszélhetünk hatalmas összegről. A város sokkal többet költött arra, hogy kialakítsa ezt a telepet, illetve hogy biztosítsa ezen autók elszállítását. Ezért gondolom, hogy nem beszélhetünk majd nyereségről a licit után” – tette hozzá Bozai.