ERDON Helyi hírek

2008.05.21. 12:31

Csaknem 11 ezer csomag cigarettát foglaltak le kedden este

<p>Drăguşeni település területén május 20-án a határrendészek megállásra szólítottak fel egy szemnélygépkocsit, amelynek sofőrje azonban nem tett eleget a felszólításnak.</p>

A férfit üldözőbe vették, aki azonban az egyik kisutcában, kocsiját hátrhagyva elfutott. A határrendészek a kocsiban 1540 csomag, külünféler márkajelzésű, ukrán védjegyes cigarettát találtak összesen 5390 lej értékben. Kiderült az is, hogy a férfi a 32 éves ráksai B. Grigore. A férfit az avasfelsőfalui rendőrség segítségével kézre kerítették. A férfi vallomásában szerepel, hogy tudott a csempészcigarettáról, ezért szaladt el a határrendészek elől. A férfit 5000 lejre bünteték, és lefoglalták a személygépkocsiját annak kifizetéséig.

Nemzetközi csempészet

Május 20-án 19 órakor a Halmi határátkelőhelynél jelentkezett Romániába való beutazási szándékkal két magyarországi rendszámú személygépkocsival a 33 éves fehérgyarmati K. Sándor Péter és az 53 éves salgótarjáni C. Zoltán. Az első kocsiban 4780, míg a másodikban 4560 csomag Ronson márkájú, ukrán védjeggyel ellátott cigarettát találtak, amelyet a vámhatóságok megkerülésével akartak Románián keresztül Magyarországra csempészni. Az összesen 32690 lej értékű cigarettát lefoglalták a két személygépkocsival együtt, ezen felül pedig mindkét sofőrt 10 ezer lejre büntették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!