Megtagadta a vallomást a lövöldözés gyanúsítottja

Megtagadta a vallomást a lövöldözés gyanúsítottja
Megtagadta a vallomástételt az oroszországi Belgorodban hat ember megölésével vádolt Szergej Pomazun, akit kedden fogtak el – közölte szerdán Jelena Kozirjeva, a nyomozóhatóság szóvivője.

 

A férfi az első hivatalos kihallgatáson a védelmére kirendelt ügyvéd jelenlétében kijelentette, hogy csak a bíróságon hajlandó vallomást tenni. Addig a törvény adta lehetőséggel élve nem tesz magára nézve terhelő vallomást. Pomazun rögtön az elfogását követően azt mondta: „Gyerekekre nem lőttem, a pokolra tüzeltem” – hallható az orosz belügyminisztérium honlapján közzétett felvételen, amely a földön, bilincsben fekvő férfiról készült, aki hétfőn közép-európai idő szerint dél körül előbb egy vadászboltban lőtt le három embert, majd az utcán nyitott tüzet a járókelőkre. A lövöldözésben egy 14 és egy 16 éves iskolás lány is életét vesztette. A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint Szergej Pomazunt pszichiátriai vizsgálatra küldik.

Sérült rendőr

A vadászfegyverrel lövöldöző férfit kedden késő este fogták el a város vasútállomásán. A rendőrség azt feltételezi, hogy tehervagonban próbált elrejtőzni és úgy akart kitörni a hatóságok gyűrűjéből. A férfit a gyilkosságok elkövetésén kívül fegyver- és lőszerlopással vádolják. Emellett hivatalos személy életének veszélyeztetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, mivel elfogása közben késsel megsebesítette az egyik intézkedő rendőrt. Az őrnagy a szemén és nyakán sebesült meg, állapota közepesen súlyos. Ő maga azt nyilatkozta a Rosszija 24 televíziónak, hogy jól érzi magát. A közlekedésrendészet tisztjét három kollégájával együtt Kurszkból irányították át. A lövöldöző elfogására szervezett akciót maga az orosz belügyminiszter irányította és abban mintegy 2000 rendőr vett részt. A sérült őrnagy társai a belügyi honlapon közzétett felvételen elmondták, hogy a hatszoros gyilkossággal gyanúsított 32 éves férfit este 11 óra körül tartóztatták fel a vasútállomáson. Pomazun idegesen viselkedett az igazoltatás közben, hamis néven mutatkozott be, majd rájuk támadt. A belgorodi gyilkosságok gyanúsítottját őrizetbe vették, a bíróság dönt előzetes letartóztatásáról.