Megtörténtek a jelölések

Tegnap járt le az a határidő, ameddig a megyei tanácsos-jelöltek benyújthatták a jelölésükhöz szükséges dokumentumokat az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének székházába.

Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete választmányának határozata alapján, azok az állandó Bihar megyei lakhellyel rendelkező polgárok, akik megyei tanácsosként kívánnak indulni a 2008-as helyhatósági választáson, és vállalják a belső megmérettetést, a jelölésükhöz szükséges dokumentumokat tegnapig lehetett benyújtaniuk a megyei szervezet Fekete Sas passzázsbeli székházában levő titkárságon.

Jelöltek

 A községi, városi, municipiumi polgármester-, illetve tanácsosjelöltek legkésőbb március 14-én 15 óráig az illető közigazgatási egység területén működő RMDSZ-körzet székházában vagy elnökénél kell a jelöléshez szükséges dokumentumokat leadniuk. A nagyváradi polgármester-, illetve tanácsosjelölteknek legkésõbb március 14-én 15 óráig az RMDSZ megyei szervezetének titkárságánál kell a dokumentumokat leadniuk.

Szabó Ödön, a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke az előválasztásokkal kapcsolatban elmondta: a településeken a helyi polgármesterre, tanácsosokra és a megyei tanácsosokra és tanácselnökre kell majd szavazni. Ez utóbbira azért, mert még nem lehet tudni, hogy a választásokig nem változik-e majd meg a törvény olyan módon, hogy a megyei tanácselnökökre is kell majd szavazni, és ezáltal biztosított lesz ez esetben is az előzetes megmérettetés. A leadott szavazatokat – függetlenül attól, hogy a településeken mikor tartották az előválasztást – egységesen március 30-án olvassák meg. Addig az urnák lepecsételve maradnak. 

A jelöltek listája

A megszabott határidő lejártáig a következő személyek nyújtották be a megyei tanácsos-jelöltséghez szükséges dokumentációt: Bántó Zsolt Norbert, Béres Csaba, Borzási Gyula, Botos Sándor, Bradács Alíz Ildikó, Cseke Sándor, Csengeri Csongor Antal, Csorba Sándor, Dérer Ferenc, Gavrucza Tibor, Grim András, Hasas János, Hodgyai Edit, Juhász András, Kiss Sándor, Kiss Sándor Elek, Miklós János, Oláh Sándor, Sárközi Sándor, Sárközi Zoltán, Sóki Béla, Szabó József, Szabó Ödön, Szentmiklósi Zoltán.

 

Péter I.  Zoltán