Megszűnt a tiltás

Kiss Sándor és Beneamin Rus. Fotó: ebihoreanul.ro
Kiss Sándor és Beneamin Rus. Fotó: ebihoreanul.ro
A Nagyváradi Ítélőtábla döntése nyomán szerdától Kiss Sándor, a Megyei Tanács volt alelnöke, valamint Beneamin Rus, a Selina cégcsoport vezetője elhagyhatja az országot a jogi szervek jóváhagyása nélkül is.

A korlátozás 2015 június 3-tól volt érvényben, amikor mindketten igazságügyi ellenőrzés alá kerültek. Az eltelt idő alatt többször is kérvényezték ennek az intézkedésnek a megszüntetését. Az igazságügyi ellenőrzésben foglalt többi rendelkezés továbbra is érvényben marad.

A kettejük ellen megfogalmazott vád szerint 4,3 millió euróra tettek szert, miután közbenjártak annak érdekében, hogy a Keviep, Selina és Martex Trans cégek bizonyos munkálatokra vonatkozó szerződést kössenek a helyi közigazgatási intézményekkel. Ugyanebben a dossziéban szerepel többek között a Keviep cég két tulajdonosa, valamint Gheorghe Roatiș üzletember, mindannyian pénzmosás miatt, valamint Alexandru Mudura, a Lotus Center alapítója is, azonban az üzletember elhalálozása miatt az ő ügyében megszüntették a vizsgálatot. Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) zár alá helyezte Kiss Sándor, Beneamin Rus és Gheorghe Roatiș vagyonát.