Megszűnt a tanácsosi mandátuma a „mellészavazónak”

Megszűnt a tanácsosi mandátuma a „mellészavazónak”
Nagyvárad – Eddig még nem látott fordulatot vett a csütörtöki nagyváradi helyhatósági ülés. A PSD-ből kizárt Silvia Suciu tanácsosnak távoznia kellett az ülésvezetői asztal mellől, mivel visszavonták a mandátumát.

A január végi helyhatósági ülés elején Silvia Suciu ülésvezető elnöknek lett az a feladata, hogy a saját kizárásáról szóló napirendi pontot felvezesse. Mihai Bar, a PSD megyei szervezetének elnöke írásban közölte a polgármesterrel, hogy Silvia Suciut kizárták a pártból és a hatályos törvények értelmében ezzel megszűnik a tanácsosi mandátuma is. Helye üresen marad, amíg majd a párt tanácsosi listáján következő személy be nem tölti azt. Ezt kellett a testületnek tudomásul vennie. A kizárás oka: a PSD megyei vezetősége Biró Rozáliát támogatta Mihai Grozával szemben a polgármesteri választáson, de ezt Silvia Suciu és Ioan Mintas nem tartotta be, és Grozára szavaztak. Emiatt történt Suciu kizárása, miközben Mintasról, a másik „mellészavazóról” most nem esett szó.

Búcsúbeszéd

Silvia Suciu köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, de azoknak is, akik bírálták a munkáját. Elnézést kért azoktól, akiket esetleg megbántott, majd határozottan kijelentette: „Akik most a távozásomnak örülnek, ne örüljenek nagyon, mert hamarosan visszatérek!”

Érdekesek voltak a tanácsosok hozzászólásai: Marcel Tarta (PD-L) szóvá tette, hogy csak Mihai Bar írta alá a be nem iktatott levelet. Florian Pantea (PRM) kiemelte, hogy Suciu a lelkiismerete szerint cselekedett. Ioan Mintas (PSD) tudatta, hogy pártjának városi szervezete a kizárás ellen foglalt állást, amit a megyénél felülbíráltak. Formai hibákat vélt felfedezni Nicusor Lepadatu,Ioan Pantea, de Ionel Vila jegyző mindenkit felvilágosított arról, hogy a döntés a pártvezetést illeti, a Helyi Tanácsnak ezt csak tudomásul kell vennie. Végül Mihai Groza polgármester egy csokor virággal köszönte meg Silvia Suciu munkáját, és tettét méltóságteljesnek nevezte.

Péter I. Zoltán0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .