Megszűnő parkolóhelyek

1Hozzászólás
Megszűnő parkolóhelyek
Nagyvárad központjában számos parkolóhelyet számoltak fel az elmúlt időszakban, főként a belvárosban zajló felújítási munkálatok miatt.

Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere szerkesztőségünknek elmondta, hogy miután felújították a Szent László teret és környékét, egy sor parkolóhely megszűnt, mert a városvezetés azt szeretné, ha a központ jobbára a gyalogos forgalomé lenne. Mint mondta, a Sztaroveszky (Magheru) út felől a Széchenyi (Traian) tér irányába éppen azért számolták fel az út jobb oldalán a parkolóhelyeket, hogy a szülők rövid időre megállhassanak az Oltea Doamna iskola előtt, hogy gyermekeiket kitegyék, vagy felvegyék az iskola előtt. Hozzátette, hogy amíg az említett utcaszakaszon parkolóhelyek voltak, az iskola előtt leálló kocsik miatt nagyon feltorlódott a kocsisor.

Kérdésünkre válaszolva Florin Birta elmondta azt is, hogy a Fő utcán a Barátok templom mellett szintén felszámolják a parkolóhelyeket és a taxiállomást, mely utóbbit az út másik oldalára, a volt pénzügyi palota felőli oldalra költöztetik át, míg a Barátok temploma felőli oldalon a járdát másfél méterrel kiszélesítik. A felszámolt parkolóhelyek helyett az autósok rendelkezésére áll az igazságügyi palota mögötti parkolóház.1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .