Megszűnhet egy váradi közlekedési gócpont

Akt.:
Megszűnhet egy váradi közlekedési gócpont
A Sztaroveszky (Magheru)–Strand fasor–Széchenyi tér kereszteződés nagy fejtörést okoz az autósoknak. Ezen kíván segíteni a városvezetés két projektje. A részleteket Florin Birta nagyváradi alpolgármester ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A nagyváradi önkormányzat két infrastrukturális tervét ismertette csütörtökön Florin Birta, a város alpolgármestere: egy közúti aluljáró építésének a tervéről és a Baross (Dacia) híd felújításáról van szó, mely projektek műszaki-gazdasági mutatóiról hétfőn dönt majd a váradi helyi tanács. Az alpolgármester kifejtette: a Sztaroveszky (Magheru) úton naponta irányonként 24–25 ezer autó közlekedik, ami bizonyos napszakokban nagy torlódásokat okoz ezen az úton. Birta emlékeztetett arra, hogy a Sztaroveszky és a Strand fasor kereszteződésében villanyrendőr irányítja a forgalmat, de a jelzőlámpák éjszakánként villogóra vannak állítva és emiatt is sok ott a baleset. A passzázs megépítésével mind a torlódások, mind a balesetek elkerülhetők lesznek abban az övezetben. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy az aluljáró teljes hossza a lehajtókkal együtt 224 méter, maga a föld alatti rész 32,33 méter lesz, ennek magassága 3,40 méter, szélessége 7,60 méter lesz. A kétsávos aluljáróban két biztonsági járdát alakítanak ki a különböző karbantartási munkálatokat végző dolgozók számára. A gyalogos forgalom továbbra is az ott lévő gyalogos aluljárón fog zajlani, melyet felújítanak a közúti aluljáró építésével egy időben. Birta felhívta a figyelmet arra, hogy a leendő munkálatok keresztezni fogják a befedett Párizs patakot, amely egy három méter átmérőjű csövön folyik be a Baross híd mellett a Sebes-Körösbe.

magheru1

Az aluljáró megépítése során ott mintegy másfél méteresre csökkentik az említett cső átmérőjét. Itt jegyezte meg Birta azt, hogy az építkezéshez minden szükséges engedélyt megkaptak. Újságírói kérdésre válaszolva Birta elmondta, hogy a passzázsban nem lehet majd kerékpárral közlekedni, de az alpolgármester kijelentette: törekednek arra, hogy a jövőben a Körös parton a Baross híd alatt bicikliúttal kössék össze az Ezredévi Emlékteret (Libertăţii tér) és a híd túloldalán lévő városrészt.

Híd

A továbbiakban a Baross híd megerősítéséről és átalakításáról beszélt az elöljáró. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a hídon jelenleg menetirányonként két közúti sáv van, illetve van egy-egy sáv a villamosoknak, a gyalogosok pedig a híd két oldalán egyenként 5,20 méter széles járdán közlekedhetnek. A felújítás során a hídon menetirányonként három közúti sávot alakítanak ki úgy, hogy a járdák szélességét 2,5 méterre csökkentik, ugyanakkor megmaradnak a hídon a közúttól elválasztott villamossínek. Birta kifejtette, hogy a Baross hídon a két új sáv létesítésével szintén nagymértékben lehet majd tehermentesíteni az autóforgalmat, ugyanis a Baross hídról megállás nélkül lehet majd letérni a Bunyitay Liget felé, mint ahogy a Széchenyi tér felől is megállás nélkül lehet majd ráhajtani a Baross hídra.

hid

Az autósok jól tudják azt, hogy a Körös áruház felől érkezve a Sztaroveszky útról nem lehet letérni a Bunyitay Liget irányába, mint ahogy a Baross hídról sem lehet lehajtani a Széchenyi tér irányába, de a két projekt megvalósításával ez a gond is megoldódik, ti. a Körös áruház felől érkezők rátérhetnek majd a Széchenyi térre, a rendőrség épülete előtt ráfordulhatnak az aluljáróra, és már mehetnek is a Continental szálló irányába, míg a Baross híd felől jövők letérhetnek majd a Bunyitay Liget felé, a Continental szálló közelében kialakítandó körforgalomnál visszafordulhatnak és az aluljárón át megközelíthetik majd a Széchenyi teret. Kérdésünkre válaszolva Birta elmondta, hogy nem tettek le teljesen arról a tervről, hogy mind az új központnál, mind pedig a Baross híd alatt aluljárót építsen a város, de mivel túl költségesnek tűnnek, ezért egyelőre halasztják ezek megvalósítását. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a beruházások megépítése ez év végén vagy a jövő év elején kezdődik el, a munkálatokat forgalom alatt végzik majd, a villamosforgalom maximum egy hónapra fog leállni emiatt.

Pap István