Megszervezik a KKVk, valamint a szövetkezetek vásárát

A Kis és középvállalkozások, kereskedelem, turizmus és szabadfoglalkozások minisztériuma (KKVKTSZF) megszervezi a 2007 – es KKVk és Szövetkezetek Vásárát.

A KKVk, kereskedelem, turizmus és szabadfoglalkozások minisztériuma idén is megszervezi a KKVk, valamint a szövetkezetek vásárát, közismert néven TIMM  (Târgul pentru  Întreprinderi Mici şi Mijlocii) és TINCOOP (Târgul Naţional  Cooperatist).  A vásárokra  november 22 – 24 között kerül sor Bukarestben, a ROMEXPO keretén berlül. Jelentkezni november 19 – ig lehet, az intézmény honlapján megtalálható jelentkezési ív.

A rendelkezésre bocsátott  4000 m2 területen kb 2000 m2 kerül berendezésre, ezáltal 150 kiállító standot állíthatnak fel a résztvevők.

A Kis és középvállalkozások 2007 – es vására a hatodik alkalommal, a Szövetkezetek vására pedig a harmadik alkalommal kerül megszervezésre.

       Ezen rendezvények megszervezése révén a Minisztérium vezetőségének az a célja, hogy hozzásegítse a résztvevőket ahhoz, hogy könnyen hozzá jussanak a piaci információkhoz, valamint tanácsadási lehetőséget biztosítsanak ezen információk optimális felhasználásának érdekében, ugyanakkor hozzájáruljanak a vállalkozói környezet és vállalkozói képességek fejlesztéséhez, valamint a sikeres vállalkozások számának növeléséhez. 

A két esemény célja a vállalkozói szellem népszerűsítése, a vállalkozások fejlesztésének és a foglalkoztatás ösztönzése a kis és középvállalkozások területén, a vállalkozók/vállalkozások és szolgáltatók együttműködésének elősegítése. A vásárok vezérelve a romániai termékek és szolgáltatások népszarűsítése, a vállalkozások gazdasági és technológiai fejlődésének elősegítése.

       A vásárok időszakában szemináriumok, kerekasztal megbeszélések, munkacsoportok szervezésére is sor kerül. Ezek keretén belül a különböző finanszírozási programok, valamint azok megpályázási módozatai kerülnek  bemutatásra.    

        A résztevevők ugyanakkor tanácsadásban részesülnek olyan területeken, mint: üzletiterv, marketing, szakmai továbbképzés, információi technológia, kommunikáció, információkhoz jutnak banki hitelekről, biztosítási lehetőségekről, valamint egyéb, a kkvk területén, szolgáltatásokban előforsduló újdonságokról.

 

Csáka József vezérigazgató