Megszavazták a szabályzatot

Szatmár megye — A Szatmár Megyei Tanács hétfői ülésén a tanácsosok elfogadták a megyei közszállítás szabályzatát. Menetrend–módosításokra vonatkozó kéréseket a helyi önkormányzatok nyújthatnak be.

Rendeződni látszik a megyei közszállítás helyzete, ugyanis a hétfői megyei tanácsülésen kisebb módosításokkal elfogadták a közszállítás szabályzatát. A szabályzat kitér például arra is, hogy a megyei tanács hogyan tudja megakadályozni azt, hogy az adott útvonalon tevékenykedő magáncég ne emelhesse kénye–kedve szerint a jegyárakat. „Február óta törvény szabályozza a jegyárak alakulását. A szabályzatba viszont, az is bele van foglalva, hogy abban az esetben, ha a tanácshoz sok észvetél érkezik azzal kapcsolatban, hogy a jegy ára irreálisan magas, akkor közbe lehet avatkozni”— mondta el lapunknak Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke. A szabályzat értelmében, komoly következményekkel jár, ha valamelyik cég lemond az általa megnyert úrvonalon való közlekedés jogáról. A tanácshoz érkező meneterend–módosítási javaslatokat pedig visszaküldik a vidéki önkormánzatonak, ugyanis az erre vonatkozó módosítást kizárólak a tanácsoktól fogadnak el.

A megyeszékhely megállóival kapcsolatban, viszont, nem született döntés, ugyanis a végleges határozat akkor lép érvénybe, ha Szatmárnémeti önkormányzata döntést hoz az indulási pontokról.