Megrongálták a megye határát jelző táblát

Megrongálták a megye határát jelző táblát
A Hargita és Brassó megye határán, a 137A jelzésű megyei út Petek és Homoródbene közti szakaszán található kijáratnál megrongálták a nemrégiben kicserélt megyehatárt jelző táblát. Az ismeretlen tettesek céltáblának használták az útszéli határjelzőt, feltehetőleg sörétes puskával lőttek rá.

Hargita Megye Tanácsa évente több tízezer euró értékben cseréli ki az út menti táblákat az ügykezelésébe tartozó utakon, mivel folyamatosan megrongálják azokat: összetörik, leverik vagy újabban céltáblaként használják.

– A határjelző, valamint útszéli táblákat egyébként rendszeresen fémtolvajok lopják el. Azzal is próbálkoztunk, hogy a fém helyett műanyag táblákat állítottunk. Ezeket azonban könnyebben össze lehet törni, a vandálok pedig rendszeresen élnek is a kínálkozó lehetőséggel. Mindez sajnálatos, mert a tábla akár életet is menthet, és természetesen segít az eligazodásban. Az emberek mentalitása meg kell hogy változzon, figyeljünk oda környezetünkre és egymásra! – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a táblarongálás kapcsán.

Csíkszereda, 2014. április 23.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter