Megrongált fitneszgépek a Bunyitay-ligetben

Megrongált fitneszgépek a Bunyitay-ligetben
Nagyvárad- Szinte napra pontosan egy esztendővel ezelőtt, tavaly június 16-án a váradi önkormányzat és a Celestica cég együttműködésének köszönhetően Mircea Mălan alpolgármester, és a Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya munkatársainak jelenlétében egy szabadtéri fitneszparkot avattak a Bunyitay-ligetben.

A négy gépet tartalmazó „konditerem” közel 40 négyzetméteren terül el, és speciális burkolata nedvszívó képességű, illetve felfogja a rezgést.
Sajnos azonban a berendezések még egy évet sem vészeltek át biztonságban, egyik kedves olvasónk, Deák Mártától ugyanis olyan fotókat küldött ezekről, melyek a megrongálásukról tanúskodnak. Úgy fogalmazott e-mailjében: „itt küldök néhány elszomorító képet az újabb vandalizmusról, ami a Bunyitay-ligetben történt. Alig egy éve tették ki a tornaszereket, amit előszeretettel használtunk, de sajnos ma már csak kettő ép. Egy teljesen eltűnt, a másikról pedig a karokat tüntették el. Vajon melyik ócskavas átvevő helyen találhatóak meg?”
Petri Csilla önkormányzati szóvivő ezzel kapcsolatban honlapunknak elmondta: a felszerelések minimum 1 évig garancia alatt vannak, tehát az ilyen jellegű problémákkal a beszállító foglalkozik. Ilyen esetekben a panaszosok azt tehetik, hogy jelzik a rongálás tényét a városháza ügyfélfogadó piramistermében, az önkormányzat pedig az írásbeli panaszt továbbítja a beszállítónak. Ugyanakkor azt az ingyenesen letölthető androidos mobiltelefon-alkalmazást is igénybe vehetik, amit tavaly novemberben helyezett üzembe a helyhatóság a Google Play operációs rendszerben, és aminek segítségével az ezzel a modern kommunikációs eszközzel rendelkező állampolgárok hat közintézményeknek (a Polgármesteri Hivatal, a Helyi Rendőrség, a Vízművek, a Helyi Közszállítási Vállalat, a Termoficare Rt. és a RER köztisztasági vállalat) küldhetnek fényképpel is ellátott szöveges üzenetet, melyben jelzik, ha különféle közérdekű problémákat észlelnek.

Ciucur Losonczi Antonius