Megrendezték II. Varadinum Labdarúgó Gálát

Megrendezték II. Varadinum Labdarúgó Gálát
A XXVII. Festum Varadinum rendezvénysorozat első napján, április 28-án, szombaton a Szent László Római Katolikus Líceum sportcsarnokában rendezték meg a II. Varadinum Labdarúgó Gálát.

A második alkalommal megszervezett eseményre a szervezők ugyanazon öt intézmény csapatát hívták meg, melyek az első alkalommal is részt vettek a tornán, sorrendben a Református Egyház – Bihari egyházmegye, a Római Katolikus Egyház – Nagyváradi egyházmegye, a Bihari Tanárok, a Szigligeti Színház és a Bihar megyei RMDSZ csapatait. A meghívásos foci gála nem titkolt célja idén is az volt, hogy a magyarsághoz szorosan köthető intézmények képviselői a megszokotthoz képest, más körülmények között, ezúttal a labdarúgó pályán is találkozhassanak, ismerkedhessenek.

Bár az eredmények fontosságukat tekintve másodlagosak voltak, a bajnoki rendszer szerinti körmérkőzések lebonyolítása után, a következő végeredmény alakult ki: 1. Bihari Tanárok Csapata 10, 2. Római Katolikus egyház – Nagyváradi egyházmegye 9, 3. Bihar megyei RMDSZ 6, 4. Nagyváradi Szigligeti Színház 4 ponttal, 5. Református Egyház – Bihari egyházmegye pont nélkül.

A helyenként minőségi játékot is eredményező mérkőzések után következett az eredményhírdetés és a díjátadás, majd a szervezők egy jó hangulatú szeretetvendégségre invitálták az együttesek képviselőit.