ERDON Bulvár

2008.06.26. 08:29

Bűnös Neil Entwistle

<p>Döntött szerdán az esküdtszék az utóbbi idők egyik legszörnyűbb kettős gyilkossági ügyében az amerikai Woburn városának bíróságán. 4 heti tárgyalás után az esküdtek bűnösnek találták a 29 éves brit Neil Entwistle-t, aki a vád szerint 2006. januárjában otthonukban agyonlőtte 27 éves feleségét és 9 hónapos kislányát.</p>

Az ügyészség szerint a férfi az előző év szeptemberében felesége szüleinek házából lopta el a fegyvert, amivel aztán végzett Rachel-lel és a kis Lilliannal. Az esküdtek bizonyítottnak találták, hogy a férfi hidegvérrel ölte meg feleségét és gyerekét, majd az egyik ügyész megfogalmazása szerint perverz módon a gyilkosságot követően az interneten prostituáltat keresett magának. Nem sokkal később Londonba utazott, ahol aztán kéjhögyekkel szórakozott. A gyilkosság felfedezése után az amerikai hatóságok a nyomába eredtek, így tudták meg, hogy a férfi Londonba utazott. A Scotland Yard nyomozói 2006. februárjában fogták el a londoni metróban, később pedig a brit hatóságok kiadták őt az Egyesült Államoknak.

Az ügyészek az nyomozás során összegyűjtött adatok alapján azt állították a per során, hogy a férfi szex-, pénz- és erőszakmániás. Neil Entwistle-t, aki érzéketlenül fogadta az esküdtszék döntését, valószinűleg életfogytiglani börtönre ítéli majd a bíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!