Megosztották a nemzetet

Szeretnék én is laikusként hozzászólni ehhez az érthetetlen helyzethez, amely itt zsibong körülöttünk. A világ előtt szégyellhetnénk magunkat, hogy mi magyarok ide jutottunk.

Én személyesen nem vagyok büszke rá ezek után, de sajnos keveset tehetek ellene.

Kezdjük a trianoni egyezményekkel. Millió magyart földönfutóvá, hazátlanná tett az akkori nagyhatalmak határozata. Még fel sem ocsúdtunk ebből a rémálomból, jött december 5-e. A magyarországi népszavazás bennünket is duplán érintett: kitagadtak, kiszorítottak, nem nézvén azt, hogy mi is magyarok vagyunk, kegyetlenül kitudtak az anyaországból.

Megosztottság

És jött a harmadik pofon, a saját szűkebb elöljáróinktól. Ezt a másfél milliós magyarságot is széttépték. És kik? Azok, akik a hatalomra vágytak, és széjjeldarabolták a magyar egységet ezért. Nem szégyellik szájukra venni a Székely himnuszt, hiszen ők azok, akik „szétporlasztják” a nemzetet. Miért? A hatalomért, a zsíros jövedelemért. Egyébként miért nem volt jó egységben élni? Így jobb a rák-csuka harc a vagyonért?

Kezdetben megalakult az RMDSZ. Amely összetartotta a nemzetet. Küzdött, harcolt értünk, a jogainkért. Hogy nem ment fejjel a falnak, mint ezek a szakadárok képzelték, és mire jutottak? A nép szégyene szakadárnak, renegátnak lenni. Van egy magyar közmondás: „Suszter, maradj a kaptafánál.”

I. J., Nagyvárad