Megnyílt végre a Szent László híd

Megnyílt végre a Szent László híd
Többszöri halogatás, a kivitelezési határidő folyamatos meghosszabbítása után augusztus 15-én végre megnyílt a gépjárművezetők előtt is a nagyváradi Szent László híd.

Hétfőtől ismét lehet autóval közlekedni a nagyváradi Szent László hídon, annak ellenére, hogy a felújítás még mindig nem készült el teljesen. Igaz, már csak a hídkorlát pihenőit kell kialakítani, de ezek a munkálatok már nem zavarják sem a gyalogos-, sem pedig az autósközlekedést. A Szent László híd megnyitásával egy időben nyitották meg az autóforgalom előtt a Kossuth (Independenţei) utcát.

Új forgalmi rend

Az új forgalmi rend a Szent László hídon és a Szent László téren (Piaţa Unirii) a következő: a hídra fel lehet hajtani a Bémer (Ferdinand) térről és az Ady Endre utcáról is, viszont a hídon áthaladva kötelező módon jobbra kell hajtani a Körös (Vladimirescu) utca, illetve a Teleki (Városháza) utca, valamint a Szent László tér irányába. A Szent László híd déli oldalán csak a Kossuth utcáról lehet felhajtani a hídra. Egyébiránt a Kossuth utca felől érkező autók, amelyek a Körös utca vagy a Vároháza utca-Szent László tér irányába akarnak továbbhaladni, elsőbbséget kell adjanak a hídról érkező autóknak. A Kossuth utcára nem hajthatnak be sem a Szent László hídról, sem pedig a Körös utca felől jövő autók. A Szent László híd mindkét hídfőjénél gyalogosátkelőn mehetnek át a gyalogosok a híd egyik oldaláról a másikra, a híd és a Kossuth utca kereszteződésénél pedig szintén gyalogátkelőt festettek fel az úttestre, itt mehetnek át a gyalogosok a Szent László térre.

Pap IstvánA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .