Megnyilt az MTA első külföldi fiókja Kolozsváron

Kolozsvár – A Magyar Tudományos Akadémiának (MTA) Magyarország határain kívüli első fiókját Kolozsváron avatták fel pénteken, az Erdélyi Múzeum Társaság keretében. Az avatón jelen volt az MTA elnöke Vizi Szilveszter is, aki az avatót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az erdélyi magyar kutatók sikere gazdasági sikert is jelent, ami hasznára válik a többségi román lakosságnak is.

A fiókintézet létrehozása történelmi pillanat Románia és Magyarország számára, mondta. A magyarországi és romániai tudósoknak és kutatóknak lehetőségük lesz a jobb együttműködésre, s ezzel növekednek az esélyek az EU pénzek lehívására.

Az avatóünnepség alkalmával megválasztották az MTA Kolozsvári Fiókjának veztőségét is. Az elnök Péntek János a Babes-Bolyai Egyetem professzora lett.

A Magyar Tudományos Akadémiának még öt fiókja van, mind Magyarországon.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter